«Λουκέτο» σε δύο πρατήρια για νοθευμένα καύσιμα

Άλλα δύο πρατήρια καυσίμων, σε Βόλο και Κιλκίς, σφράγισε  για δύο χρόνια η ΑΑΔΕ, καθώς διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα στην αγορά.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ στην περίπτωση του πρατηρίου του Βόλου, είχε προηγηθεί σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου Μαγνησίας, σχετικά με τον εντοπισμό νοθευμένης βενζίνης 3,1 τόνων, που οδήγησε στη βεβαίωση δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων 3.298 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Στο Κιλκίς, η σφράγιση του πρατηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης υπό τον συντονισμό του Κεντρικού Θαλάμου Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κιλκίς.

Και στις δύο περιπτώσεις παραλήφθηκαν δείγματα καυσίμων τα οποία εξετάστηκαν από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και νοθευμένα με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα.

Τη διετή σφράγιση ακολουθεί σειρά επιπρόσθετων μέτρων, όπως:

  • Βεβαιώσεις προστίμων που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ ανά πρατήριο.
  • Απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές των πρατηρίων.
  • Απόσυρση των σημάτων, των αντλιών και του εξοπλισμού των πρατηρίων.
  • Αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων.
  • Διακοπή διάθεσης και διακίνησης ενεργειακών προϊόντων προς τα συγκεκριμένα Πρατήρια και τα συνδεδεμένα με αυτά, στο πλαίσιο τήρησης των Μέτρων Δέουσας Επιμέλειας.
  • Δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

«Η ΑΑΔΕ συνεχίζει τη συστηματική έρευνα για την καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, με σκοπό την προστασία των πολιτών, του κοινωνικού συνόλου και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο

Γαλλία: Ένας 47χρονος κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε τουλάχιστον 17 γυναίκες

Επόμενο

«Τέλος» σε χάρτινα εισιτήρια και κάρτες του ΟΑΣΘ από τον Ιούλιο

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

89η ΔΕΘ: Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων στη Γενική της Συνέλευση Αποφασίζει Παρέμβαση με Διοργάνωση Συνεδρίου στα Χανιά

Το Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Makedonia Palace” η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.),…
Περισσότερα

Ήρωες, ξωτικά, μύθοι και μυστικά «ζωντανεύουν» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων μέσα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025 είναι για ακόμα μια χρονιά εδώ! Από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου…