Την ενοχή των κατηγορουμένων για τους τέσσερις νεκρούς στο Γεροπόταμο πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή των κατηγορουμένων για την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε στο Γεροπόταμο τον Φεβρουάριο του 2019 πρότεινε η εισαγγελέας, στη δίκη στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Τραγικό θάνατο είχαν βρει η 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγος της, Κώστας Γιαννακάκης, η 58χρονη μητέρα της, Μαρία και η 21χρονη αδερφή της, Μαριλένα, όταν το αυτοκίνητό του είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά σε ιρλανδική διάβαση.

Στο εδώλιο κάθονται ο τότε δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, και η αρμόδια, κατά το κατηγορητήριο, αντιδήμαρχος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αύριο Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η τετραμελής οικογένεια, το ζευγάρι, η μητέρα και η μικρότερη αδερφή της κοπέλας είχαν μεταβεί στην Μεσσαρά για το γάμο αγαπημένων τους προσώπων.

Λίγο μετά την αναχώρησή τους από το κέντρο, στην επιστροφή, συνέβη η τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με τον Κώστα και τη Ροδούλα να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια μέσω του κινητού τους στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας. Αμέσως μετά χάθηκαν.

Μετά από περίπου 35 ώρες εξονυχιστικών ερευνών κάτω από αντίξοες συνθήκες, το μοιραίο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μέσα στον ποταμό, σε απόσταση περίπου 1-1,5 χιλιομέτρου από τη διάβαση απ’ όπου είχε παρασυρθεί. Και οι τέσσερις είχαν βρει τραγικό θάνατο.

Προηγούμενο

Χανιά | Αναβλήθηκε δίκη για δολοφονία λόγω του θανάτου του Αλέξη Κούγια

Επόμενο

Παραλία της Κρήτης στις 10 πιο «ευτυχισμένες» του κόσμου

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ηράκλειο: Είχε μετατρέψει δωμάτιο του σπιτιού του σε… φυτώριο κάνναβης – Χειροπέδες σε 65χρονο

Συνελήφθη χθες (02.09.2025) το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου 65χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για…