Ένα ακόμα πλοιάριο με 64 μετανάστες έφτασε στη Γαύδο – Τους εντόπισαν στην Τρυπητή

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Ένα ακόμη πλοιάριο με μετανάστες έφτασε στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε συνέχεια των ασταμάτητων προσφυγικών ροών το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για 64 άτομα, όλοι άνδρες, οι οποίοι εντοπίστηκαν να περπατούν στην περιοχή της Τρυπητής με κατεύθυνση προς Κόρφο.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση από τα στελέχη του Δήμου Γαύδου, ώστε να μεταφερθούν με φορτηγό στο λιμάνι Καραβέ, όπου δέχονται την πρώτη φροντίδα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη αγώνας δρόμου για την άμεση μετάβασή τους στο λιμάνι, ώστε να μετεπιβιβαστούν στο καράβι της γραμμής, με κατεύθυνση προς τα νότια των Χανίων, ώστε να φιλοξενηθούν σύντομα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγιάς.

Από την τοπική διοίκηση του νησιού, πάντως, απευθύνεται για ακόμη μία φορά έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο να καταρτιστεί σχέδιο με μακροπρόθεσμη διάρκεια, ώστε να αντιμετωπίζονται οργανωμένα και με ενδεδειγμένο τρόπο παρόμοια περιστατικά, τα οποία φαίνεται πως θα συνεχίζουν δυναμικά την εμφάνισή τους, όσο ο καιρός είναι καλός.

Προηγούμενο

Τον Κώστα Τσιάρα συναντούν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης

Επόμενο

FITUR 2025: Η Ισπανία ηγείται της ανάκαμψης του τουρισμού

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ «Ξεχασμένων Παιχνιδιών» που διοργάνωσαν Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια και «Χαμόγελο του Παιδιού»

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε η τριήμερη γιορτή που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος…