Συνελήφθη 31χρονη που εξαπάτησε ηλικιωμένο και του πήρε 35.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε χθες έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κω υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένου με τη μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος συγγενικού προσώπου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος μιας αλλοδαπής, ηλικίας 31 ετών, η οποία ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στην απάτη ως παραλαβούσα – «εισπράκτορας» του χρηματικού ποσού.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο αναφέροντας ότι ο γιος του είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού, και εκμεταλλευόμενος τη συναισθηματική φόρτιση του ηλικιωμένου, απαίτησε μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Ο ηλικιωμένος πείστηκε και αφού συνάντησε τη δράστιδα σε προσυνεννοημένο ραντεβού της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε χθες, στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κω και οι αστυνομικοί που διερεύνησαν άμεσα την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν τη 31χρονη στο λιμένα της Κω, κατά την προσπάθειά της να αποχωρήσει από το νησί, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον δικαιούχο.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η υπόθεση ως προς το εύρος της και τη συμμετοχή άλλων δραστών.

Προηγούμενο

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Μαζί στα Τίρανα την Πέμπτη για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Επόμενο

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση, με σταθερά βήματα, αποδεικνύει στην πράξη την προσήλωσή της στη δημιουργία ευκαιριών, την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Βανδαλισμός o στολισμός στο Μνημείο του Ζαλόγγου – Tι καταγγέλλει το Ίδρυμα Ίδρυμα Ζογγολόπουλου

Την έντονη αντίδραση του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου προκάλεσε η επιλογή της δημοτικής αρχής Πρεβέζης να τοποθετήσει εθνόσημα και σημαιούλες στο Μνημείο «Ο Χορός…