Blue Origin: Ακυρώθηκε η εκτόξευση του New Glenn μετά από ώρες καθυστερήσεων

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Μετά από αρκετές ώρες καθυστερήσεων, η εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, ακύρωσε το πρωί της Δευτέρας (13/01), τη παρθενική πτήση του πυραύλου New Glenn.

«Ματαιώνουμε τη σημερινή απόπειρα εκτόξευσης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που προέκυψε σε υποσύστημα του σκάφους. Η βλάβη αυτή θα παρατείνει τις εργασίες πέρα από το παράθυρο εκτόξευσης» ανέφερε η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία που ίδρυσε ο Μπέζος πριν από 20 και πλέον χρόνια.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο νέας απόπειρας εκτόξευσης μέσα στις επόμενες 24 ώρες», πρόσθεσε.

Η εκτόξευση από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ προγραμματιζόταν αρχικά για τις 01.00 τοπική ώρα, ή 08.00 ώρα Ελλάδας.

Οι πολλαπλές αναβολές που ανακοινώθηκαν πριν από την ακύρωση είναι πάντως συνηθισμένες στις εκτοξεύσεις νέων αλλά και παλιών πυραύλων.

Μεγαλύτερος πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ

Ο New Glenn είναι ένας από τους μεγαλύτερους πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ με ύψος 98 μέτρα και θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικός παίκτης στην επικερδή αγορά δορυφόρων, χάρη στους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους τους.

Ακόμη, ο πύραυλος χρησιμοποιεί ως καύσιμο μεθάνιο σε αντίθεση με εκείνους της Space X που χρησιμοποιούν κηροζίνη. Ο New Glenn θα μπορεί να μεταφέρει φορτία έως 45 τόνους σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Προηγούμενο

Ουκρανία: Σκοτώθηκαν 300 και τραυματίστηκαν άλλοι 2.700 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί

Επόμενο

Οικογενειακές στιγμές για τη Ναόμι Κάμπελ - Η τρυφερή ανάρτηση του σούπερ μόντελ

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ρεύμα Φεβρουαρίου: «Πάγωσαν» οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια – Ποιοι έχουν πλέον διζωνικό

Σταθερές διατήρησαν τις τιμές στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, συγκρατώντας τις αυξήσεις που καταγράφηκαν στην…
Περισσότερα

Σε καθαρό εξαγωγέα ηλεκτρικής ενέργειας “γύρισε” η Ελλάδα το 2024 – Γιατί η “επιτυχία” αποδείχθηκε μπούμερανγκ για τις τιμές

Εξαγωγικό προφίλ απέκτησε το προηγούμενο έτος το εγχώριο ηλεκτρικό σύστημα, για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, καθώς…