8οι Κολυμβητικοί Αγώνες Ανοικτής Κατηγορίας «Τσέτσο Γκολομεέβ»

Έντονη αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο 28 -29 Μαΐου στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου καθώς το ΕΑΚΗ φιλοξενήσει τους 8ους Κολυμβητικούς Αγώνες Ανοικτής Κατηγορίας «Τσέτσο Γκολομεέβ».

Οι αγώνες, με συνδιοργανωτές τον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του επί σειρά ετών προπονητή του ΚΟΗ, Τσέτσο Γκολομεέβ και στα πλαίσια της ανάπτυξης και της προβολής των αθλημάτων της πισίνας και τη δημιουργική ενασχόληση της νεολαίας του Ηρακλείου αφού ο αξέχαστος Τσέτσο, ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, εξακολουθεί να προβάλει ως πρότυπο για τους νέους της πόλης μας που δεν σταματούν να αγωνίζονται και να ονειρεύονται.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας δίνει μεγάλη σημασία στους αγώνες καθώς αυτοί αποτελούν κριτήριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων. Έτσι σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, εν μέσω προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές-αθλητές, στους αγώνες μετέχουν 307 αθλητές από 30 σωματεία της Κρήτης και της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ανάμεσα τους, δεκάδες αθλητές μέλη των Εθνικών και Προεθνικών Ομάδων που ήρθαν να τιμήσουν το αξέχαστο Τσέτσο αλλά και να κυνηγήσουν μια καλή επίδοση στο ανακαινισμένο κολυμβητήριο Ηρακλείου. Παρών στους αγώνες και ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βαγγέλης Κοζομπόλης.

Η αγωνιστική δράση θα αρχίσει με την πρώτη αγωνιστική ενότητα το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00, αφού προηγηθεί μια λιτή τελετή έναρξης, και θα συνεχιστεί με δύο ακόμα αγωνιστικές ενότητες την Κυριακή πρωί στις 10:00 και Κυριακή απόγευμα στις 17:00.