Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
8.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ανατροπή δεδομένων: Η φερριτίνη «σκότωσε» τον 43χρονο καθηγητή;

Πρέπει να διαβάσετε

Διευκρινίσεις για τον θάνατο του Γερμανού καθηγητή, πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη, έδωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τον Σωτήρη Μεταξά, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Χάσαμε έναν νέο άνθρωπο», ανέφερε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως Γερμανός καθηγητής κατά την παραμονή του στην Κρήτη παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και  βήχα. «Ήρθε στο νοσοκομείο και έγινε η ταυτοποίηση και έκτοτε ήταν υπό την επίβλεψη ομάδας γιατρών και του ΕΟΔΥ».

Ο Γερμανός καθηγητής, έμεινε 9 ημέρες στο σπίτι, σύμφωνα και με τις οδηγίες των γιατρών, ωστόσο παρουσίασε δύσπνοια και κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 21 Μαρτίου σε ειδική μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό.

Παρέμεινε εκεί μέχρι τις 23 του μηνός όπου σημείωσε μια επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε. «Υπήρξε μια μικρή βελτίωση και ήταν ενθαρρυντικό» ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο το απόγευμα της 24ης Μαρτίου η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Ο παράγοντας που ανησύχησε τους γιατρούς

Ο Γερμανός καθηγητής ήταν υγιής, ωστόσο υπήρχε ένας παράγοντας που ήταν επιβαρυντικός για την κατάσταση της υγείας του.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως σε επικοινωνία του με τον Διευθυντή ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ κ. Γεωργόπουλο, ο δεύτερος του είχε εκφράσει την ανησυχία του για την πορεία της υγείας του 43χρονου καθηγητή, αφού εμφάνιζε υψηλές τιμές φερριτίνης.

«Τα υψηλά επίπεδα φερριτίνης που εντοπίστηκαν ήταν τα ανησυχητικά στοιχεία, καθώς η βιβλιογραφία αναφέρει πως και στην Κίνα ασθενείς με υψηλή φερριτίνη παρουσίασαν επιπλοκές με θρομβώσεις των πνευμονικών αγγείων», σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

«Στη Μονάδα μας έχουμε μια υπερσύγχρονη μέθοδο, υπερήχου των αγγείων του πνεύμονα», ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης και συνέχισε «Στις 24 Μαρτίου το υπερηχογράφημα που έγινε στον 43χρονο ήταν καλό, το ίδιο και το πρωί της 25ης Μαρτίου, ωστόσο το απόγευμα παρουσίασε επιδείνωση και το υπερηχογράφημα έδειξε θρομβώσεις στα πνευμονικά αγγεία».

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη άμεσα στον Γερμανό καθηγητή έγινε θρομβόλυση, ωστόσο δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο 43χρονος κατέληξε σε πολύ σύντομο χρόνο.

«Δυστυχώς ο κ. Γεωργόπουλος επιβεβαιώθηκε», κατέληξε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα