3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Μασκότ η Αριάδνη κι ο Μινώταυρος κι ο Δίσκος της Φαιστού στο Μετάλλιο

Πρέπει να διαβάσετε

Η ώρα για τη μεγάλη γιορτή των χωρών της Μεσογείου έφτασε!

Η Κρήτη υποδέχεται με χαρά τους 1.131 εκπροσώπους των 26 χωρών που θα λάβουν μέρος στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023» που θα διεξαχθούν από 9 έως 16 Σεπτεμβρίου στις σύγχρονες εθνικές παράκτιες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση των χωρών της Μεσογείου ξεκινά επίσημα με την τελετή έναρξης το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 20:30 και η λήξη στις 16 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, ενώ τα αθλήματα θα διεξαχθούν σε τέσσερις αθλητικές εγκαταστάσεις στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Ειδικότερα στο Karteros Beach Sports Center θα διεξαχθούν το Open Water Swimming, to Canoe Ocean Sprint, το Beach Soccer, το Beach Handball, το Karate Beach Kata, το Rowing Beach Sprint, το Beach Tennis, το Beach Volleyball και το Beach Wrestling.

Στην προβλήτα απέναντι από το ενετικό κάστρο του Κούλε θα φιλοξενηθεί το 3×3 Basketball, στη παραλία της Αμμουδάρας το Kiteboarding και το Triathle και στο παραπλήσιο Ε.Α.Κ.Η. το Finswimming, του οποίου τα αγωνίσματα σε ανοιχτή θάλασσα θα διεξαχθούν στον Καρτερό.

Από τα 13 αθλήματα του προγράμματος, τα τέσσερα, δηλαδή το Open Water Swimming, το Beach Volleyball, το Kiteboarding και το 3×3 Basketball περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που προσδίδει μεγάλος κύρος στη διοργάνωση και αυξάνει το ποιοτικό επίπεδο των αγώνων.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και στα 13 σπορ με 60 αθλητές και 49 αθλήτριες, σύνολο 109.

Ως μασκότ των Αγώνων επιλέχτηκαν η Αριάδνη και ο Μινώταυρος, δύο φιγούρες που συνοδεύουν το νησί της Κρήτης από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.

Στα μετάλλια της διοργάνωσης απεικονίζονται, από τη μία όψη ο Δίσκος της Φαιστού και στην άλλη το έμβλημα της διοργάνωσης.

Για την παρακολούθηση των Αγώνων αναμένεται να καταφθάσουν στην Κρήτη, εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των 26 χωρών, επίσημοι προσκεκλημένοι και η οικογένεια της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους τρεις συνδιοργανωτές  Δήμους στοχεύουν στη προβολή του νησιού διεθνώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως τις εγκαταστάσεις, το πρόγραμμα, τη δυνατότητα «ζωντανής» παρακολούθησης των Αγώνων μέσω live streaming και ενημέρωση σχετικά με τους συμμετέχοντες και τα αποτελέσματα, στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης https://heraklion23.gr.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα