21 άστεγοι βρήκαν στέγη και εργασία στο Ηράκλειο

Για μια σημαντική παρέμβαση έκανε λόγο, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, αναφορικά με το το πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους».

Όπως ανέφερε η κα. Παπαδάκη, πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο που βοηθά τους ανθρώπους να «επανέλθουν και να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία» ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξυπηρετεί 21 νοικοκυριά, μονομελής αλλά και πολυμελείς οικογένειες.

«Είχαμε μια δυσκολία στο να βρεθούν σπίτια αλλά έχουμε βρει τα περισσότερα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν διασφαλίσει για δύο χρόνια το ενοίκιο του σπιτιού τους, την οικοσκευή και την πληρωμή των λογαριασμών τους» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κα. Παπαδάκη ενώ πρόσθεσε πως αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη βρει εργασία. 

«Η κάθε περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, δεν είναι εύκολη η προσέγγιση τους. Προσπαθούμε να τους αποκαταστήσουμε να τους βάλουμε σε ένα σπίτι. Για κάποιους η ζωή έχει πάρει άλλη τροπή, έχουμε ζήσει κάποιες περιπτώσεις που βρέθηκαν λύσεις τελικά και έφτιαξαν τη ζωή τους», τόνισε, κλείνοντας η κα. Παπαδάκη.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα