2019 – Η ελπίδα έρχεται

Πρέπει να διαβάσετε

Μαρίνος Παττακός
Μαρίνος Παττακός
Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου
Ο Μαρίνος Παττακός είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Ήταν ένα πολιτικό σύνθημα της Αριστεράς που κυριαρχούσε τον Ιανουάριο του 2015 λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και παραμένει νωπό στην μνήμη των Ελλήνων μέχρι και σήμερα.

Πολλοί το ενθυμούνται αλλά ίσως λίγοι κατάλαβαν ότι εκείνη την περίοδο παιζόταν στην Ελλάδα ένα μεγάλο πολιτικό –οικονομικό -επικοινωνιακό παιχνίδι ,με πρωταγωνιστές τους Ευρωπαίους εταίρους ,την Αριστερά και τους απογοητευμένους Έλληνες .

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τον τρόπο για την πολιτικοκοινωνική μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την επιτυχία του επιδιωκόμενου στόχου .Για την ολοκλήρωση του σχεδίου από τους δανειστές χρειαζόταν νέο μνημόνιο ενεργειών, με νέες θυσίες ,μεταρρυθμίσεις ,περιστολή δαπανών κρατικών κοινωνικών και νέες συμφωνίες για το προσφυγικό ,σκοπιανό, ενεργειακό, εκκλησιαστικό κλπ.

Ο Ελληνικός λαός κουρασμένος, απογοητευμένος με το βάρος των πρώτων μνημονίων , παραπλανημένος από τη χρόνια κρατικοδίαιτη αντίληψη και τον λαϊκισμό του κεντροαριστερού κατεστημένου, αδυνατούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Έτσι αποφασίστηκε και επιλέχτηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς ,προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιβολής σκληρότερων μέτρων με την θέληση του λαού στο όραμα της ελπίδας ,για την εξασφάλιση αποπληρωμής ενός μεγαλύτερου χρέους, υποθηκεύοντας την κρατική περιουσία και το μέλλον της πατρίδας μας.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι εικασίες ούτε προβλέψεις, είναι πραγματικά γεγονότα κρινόμενα εκ του αποτελέσματος, αφού όλα προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν με ακρίβεια χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές του 2019 και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος καταλαβαίνει ότι οι ψεύτικες υποσχέσεις στοίχισαν πολύ ακριβότερα στο πέρασμα των χρόνων.

Οι κυρίες συντάξεις μειώθηκαν μέσων εισφορών και φορολογίας ,οι επικουρικές εξανεμίστηκαν και η κυβέρνηση μετά τα παραπάνω κατάφερε με τη βοήθεια των δανειστών να μεταθέσει την «καυτή πατάτα» της πραγματικής μείωσης των συντάξεων στην επόμενη κυβέρνηση.

Το διάστημα μέχρι τις εκλογές ο λογαριασμός της ζημιάς αναμένεται να ανεβεί ακόμη περισσότερο ,με την αναβίωση των παλαιών προεκλογικών ρουσφετολογικών πρακτικών με στόχο την πολιτική επιβίωση των συγκυβερνώντων.

Παρ΄ όλα αυτά το αποκαλούμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς καθημερινά εξανεμίζεται και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα ,οπότε κι αν γίνουν εκλογές , η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπογράψει το σύμφωνο της αλήθειας με τον Ελληνικό λαό και την υπογραφή του δεν την παίρνει πίσω. Γνωρίζει ότι η πορεία προς την εκλογική νίκη θα είναι κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου. Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειάστηκε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις πριν πετύχει οριακή αυτοδυναμία.

Σήμερα η κατάσταση είναι πιο απλή για την Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την κυριαρχία της , αλλά όχι τόσο εύκολη για την επικράτηση της.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι διδασκόμενοι από το παρελθόν ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των
κυβερνώντων όταν διαπιστωθεί ότι ο πολιτικός χρόνος τελειώνει οριστικά το έτος 2019.

Αφού μέχρι σήμερα δεν παραδέχτηκαν τη ζημιά που προκλήθηκε στη χώρα το καλοκαίρι του 2015 , πως είναι δυνατόν να αποδεχθούν εύκολα την επερχόμενη εκλογική ήττα.

Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περίοδος χάριτος για την νέα κυβέρνηση και πιστεύουμε ότι ούτε η ίδια θα το επιθυμούσε . Το νέο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας πρέπει να τεθεί σε άμεση εφαρμογή ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος γιατί οι κίνδυνοι για την Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει.

Το 2019 πρέπει να είναι η χρονιά ανασυγκρότησης της χώρας , ώστε να απομακρυνθούν οι κίνδυνοι για την οικονομία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Η ώρα της ετυμηγορίας του Ελληνικού λαού έρχεται και μαζί με αυτήν έρχεται η ελπίδα , για την αξιοπιστία , την ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδος.

Άλλα Πρόσφατα