12ο φεστιβάλ κρητικής κουζίνας: Πανδαισία γεύσεων και αισθήσεων!

Όλοι οι σύλλογοι πήραν τιμητικά βραβεία για τη συμμετοχή τους

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι από την Κρήτη, οι γαστρονομικοί κριτές, πολλοί εθελοντές, αλλά πάνω από όλα ο πολύς κόσμος που συμμετείχε φέτος στο 12ο φεστιβάλ κρητικής κουζίνας το έκανε ξεχωριστό! Στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου χτύπησε χθες η καρδιά της γαστρονομικής Κρήτης όπου εκτός από τα πρωτότυπα αλλά κυρίως παραδοσιακά φαγητά, γλυκίσματα που παρουσιάστηκαν υπήρξαν και παράλληλες εκδηλώσεις με ημερίδα για ιατρικά, διατροφικά και πολιτισμικά θέματα ενώ έγινε και αναπαράσταση του κλασικού βολόσυρου, της συγκομιδής, του τρύγου- ήταν και ένα υπέροχο γαϊδουράκι που είχαν φέρει από τον πολιτιστικό σύλλογο της Πολυθέας- άλλες εποχές!

Ο οικοδεσπότης δήμαρχος κ.Κεγκέρογλου η πρόεδρος του φεστιβάλ Λένα Ηγουμενάκη με την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Αρκαλοχωρίου κ.Νίκη Μουράτη καλωσόρισαν όλους τους καλεσμένους με πρώτους τον περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη, τον μητροπολίτη κ.Ανδρέα την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ.Μαλανδράκη, τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Γ.Πιτσούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Στ.Τζεδάκη κ.α.

Το φεστιβάλ κράτησε μέχρι αργά το βράδυ καθώς όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσίασαν το πιάτο τους στην κριτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος Βασίλης Κεγκέρογλου, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, οι σεφ Τάσος Παπαδάκης και Λευτέρης Σουλτάτος, ο δημοσιογράφος Κώστας Μπογδανίδης, το στέλεχος της εταιρείας Χαλκιαδάκη, Μιχάλης Τσαγκαράκης.

Όλοι οι σύλλογοι πήραν τιμητικά βραβεία για τη συμμετοχή τους που περιελάμβαναν πιάτα παραδοσιακά από το μπαμιελίδικο και το τσιγαριαστό μέχρι τα ντολμαδάκια και το στιφάδο με κουκιά, συμπεθεριό μποστανικών, οματιές καπρικό και χοιρινό στο πήλινο, χορτόπιτες κάθε είδους, πίτες και γλυκίσματα μιας άλλης εποχής.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι:

·Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολυθέας
· Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Βαθυπέτρου Αρχανών
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγνίου
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αμιρά
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών «Οι Απόστολοι»
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχανών «Η Χαραυγή»
· Πολιτιστικός Σύλλογος Βόνης
· Πολιτιστικός Σύλλογος Γούδουρα
· Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού
· Πολιτιστικός Σύλλογος Καρτερού
· Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου
· Πολιτιστικός Σύλλογος Κιθαρίδας
· Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος
· Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου «Η Χρυσοπηγή»
· Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουσσοχωρίων
· Πολιτιστικός Σύλλογος Σγουροκεφαλίου
· Πολιτιστικός Σύλλογος Σμαρίου
· Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου
· Οι «Χρυσοχέρες» της Σητείας
· Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής
· Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σαμπά

Προηγούμενο

Δολοφονία Νικήτα στην Αμμουδάρα: Τρισάγιο ανήμερα των γενεθλίων του στο σημείο που σκοτώθηκε

Επόμενο

Europa League: Σήμερα κληρώνει για τον ΟΦΗ

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα