Θρίαμβος των Χανίων στην Καλαμάτα!

Πρέπει να διαβάσετε

Την πρώτη της νίκη στα play offs της Super League 2 πανηγύρισαν τα Χανιά, τα οποία πέρασαν θριαμβευτικά από την Καλαμάτα επικρατώντας 5-0 της τοπικής ομάδας.

Η κρητική ομάδα έβγαλε αντίδραση, ήταν αποφασιστική από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και έφτασε απόλυτα δίκαια στη νίκη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο απέναντι σε μια ομάδα που χρειαζόταν επίσης θετικό αποτέλεσμα στη δική της πρεμιέρα στο μίνι πρωτάθλημα.

Τα Χανιά ήταν εντυπωσιακά στο α’ μέρος και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό σημειώνοντας δυο γκολ στα οκτώ πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με “δράστη” τον Γιώργο Μάναλη, αρχικά στο 2ο λεπτό από ασίστ του Παναγιώτου και στη συνέχεια στο 8′ από ασίστ του Νίλι.  Ο τελευταίος πέτυχε το 0-3 στο 37′ μετά από προσπάθεια του Τσέλιου.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, τα Χανιά διαχειρίστηκαν το ματς, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν τον Κλέιμαν, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Ο ίδιος μάλιστα ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση για το 0-4 το οποίο “υπέγραψε” ο Μιούλερ με άπιαστο σουτ. Ο Αργεντινός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 86′ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Χανίων.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα

2’ Γκολ για τα Χανιά με τον Γιώργο Μάναλη. Από τη σέντρα του Παναγιώτου από τα αριστερά, ο επιθετικός της κρητικής ομάδας πιάνει το δυνατό σουτ με το αριστερό και γράφει το 0-1.
8’ Γκολ για τα Χανιά ξανά με τον Γιώργο Μάναλη. Ο Νίλι έκλεψε την μπάλα από τον Κάτσε και σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Μάναλη που από κοντά έκανε το 0-2.
13’ Σουτ του Λεμονή, η μπάλα άουτ.
15′ Σέντρα – σουτ του Νίλι, μπλοκάρει ο Κοβάλ.
18′ Σέντρα Πάσα, ο Ματάους κάνει την προβολή και διώχνει σε κόρνερ.
20′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα με την κεφαλιά του Μπαράλες να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κλέιμαν.
25′ Απ’ ευθείας φάουλ του Κόλα, λίγο πάνω από τα δοκάρια.
26′ Εξ’ επαφής κεφαλιά του Πασσά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Κλέιμαν στη σωστή θέση, παραχωρεί εντυπωσιακά κόρνερ.
37′ Ο Τσέλιος κλέβει από τον Κάνιας και ο Νίλι με διαγώνιο πλασέ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 0-3. 
40′ Από την πάσα του Τσέλιου, ο Κόλα από πλεονεκτική θέση αστοχεί στέλνοντας την μπάλα άουτ.
48′ Ο Πασσάς εκτελεί από καλή θέση, αλλά ο Κλέιμαν διώχνει μακριά.
61′ Διαγώνιο σουτ του Τάτου καταλήγει άουτ.
71′ Ο Κλέιμαν με τα χέρια βρίσκει τον Μάνο που πασάρει στον Μιούλερ ο οποίος με διαγώνιο σουτ κάνει το 0-4.
75′ Η Καλαμάτα κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιλά στον Μοζέρ, αλλά ο Μπαράλες αστοχεί στην εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα άουτ.
86′ Ο Μιούλερ βγάζει στον Κατσούρρι ο οποίος βρίσκει ξανά τον Αργεντινό ο οποίος με σουτ δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Χανίων. 

Καλαμάτα (Απόστολος Τερζής): Κοβάλ, Κοζορώνης (34′ Μοζέρ), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάτσε, Κάνιας (46′ Κατάλντι), Λόπεζ (46′ Τάτος), Ακόστα (46′ Ελιβέλτο), Πασσάς, Μπαράλες

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Παναγιώτου (58′ Σιλά), Ματάους, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νίλι (64′ Κατσούρρι), Τσέλιος (64′ Μιούλερ), Ντίας, Λεμονής, Κόλα (58′ Μάνος), Μάναλης (75′ Τσορνομάζ).

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα