Ισοπαλία 1-1 για Χανιά και Καλαμάτα

Πρέπει να διαβάσετε

Ισόπαλα1-1 αναδείχθηκαν τα Χανιά με την Καλαμάτα για την 15η αγωνιστική της Super League 2.

H κρητική ομάδα σε ένα ματς με πολύ ένταση, τρεις αποβολές (δυο για τα Χανιά) και συναρπαστική εξέλιξη, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει στο β’ μέρος με τον Ελευθεριάδη και να να διατηρήσει την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την ομάδα της Μεσσηνίας.

Στο πρώτο μέρος τα Χανιά ήταν καλύτερα και είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Νίλι, αλλά αυτή που σκόραρε ήταν η Καλαμάτα σε μια αντεπίθεση με τον Πασά.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 49′ κέρδισαν το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Αρίμπας. Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στην άμυνά τους με τα Χανιά να ψάχνουν την ισοφάριση.

Στο 67′ οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεση κέρδισαν πέναλτι, ενώ παράλληλα αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία καθώς ο διαιτητής απέβαλε τον Λεμονή που έκανε το μαρκάρισμα πάνω στον Κατάλντι. Ο Καλογεράκης με μια μεγάλη απόκρουση κράτησε “ζωντανά” τα Χανιά, τα οποία λίγο αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη.

Στο υπόλοιπο του αγώνα τα Χανιά άσκησαν μεγάλη πίεση στην Καλαμάτα, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μάναλη, ενώ στην ίδια φάση ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Βουό για επιθετικό φάουλ στο Κόβαλ.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Βουό.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα

8’ Προσπάθεια του Μάναλη και γύρισμα από τα αριστερά, οι αμυντικοί προλαβαίνουν προ του Μανουσάκη και απομακρύνουν
18’ Κεφαλιά Καρασαλίδη από κόρνερ του Κάτσε, φεύγει άουτ
32’ Τεράστια ευκαιρία με τον Νίλι που εκμεταλλεύεται το λάθος του Καρασαλίδη, περνάει τον Κόβαλ, αλλά το πλασέ του σταματάει πριν την γραμμή ο Αρίμπας
34’ Γκολ η Καλαμάτα με τον Πασά ο οποίος μετά από μακρινή πάσα προλαβαίνει τον Καλογεράκη που έκανε έξοδο και πλασάρει σε κενή εστία για το 0-1.
49’ Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Αρίμπας για μαρκάρισμα στον Μάναλη.
51’ Απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιλά, άουτ
56′ Σουτ του Νίλι, μπλόκαρε εύκολα την μπάλα ο Κόβαλ
58′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά, με το σουτ του Σιλά, με την μπάλα να κοντράρει στον Κωστόπουλο και να φεύγει ελάχιστα άουτ.
66’ Σέντρα του Κατσούρρι, ο Σιλά πιάνει το γυριστό από καλή θέση, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ
67’ Η Καλαμάτα κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λεμονή στον Κατάλντι σε μια απόφαση που ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών. Μάλιστα ο διαιτητής Πουλικίδης αποβάλει τον παίκτη των Χανίων με δεύτερη κίτρινη.
69’Ο Καλογεράκης αποκρούσει εντυπωσιακά την εκτέλεση του Πασά, το 0-1 παραμένει.
73’ Γκολ τα Χανιά με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Ελευθεριάδη
82′ Δυνατό σουτ του Μαζουλουξή, η μπάλα ελάχιστα άουτ
88′ Τεράστια ευκαιρία με τον Μάναλη ο οποίος σε τετ α τετ δεν μπορεί να πλασάρει τον Κόβαλ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βουό στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής Πουλικίδης ακυρώνει το γκολ για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Καλαμάτας
90+6′ Ο διαιτητής αποβάλει τον Βουό για μαρκάρισμα  σε παίκτη της Καλαμάτας
90+7′ Η εκτέλεση φάουλ του Κάτσε φεύγει πάνω από τα δοκάρια

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κατσούρρι (79′ Νίκολιτς), Σιλά (79′ Σερβιλάκης), Λεμονής, Τσέλιος (60’ Βουό), Ντίας, Μανουσάκης (46’ Ελευθεριάδης), Μάναλης, Νίλι

Καλαμάτα (Μάκης Χάβος): Κοval , Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης, Aρίμπας, Kάτσε, Κατάλντι (85′ Κάνας), Αλβες (79′ Κωτσόπουλος), Aκόστα (79′ Γρίβας), Ελιβέλτο (51’ Κωστούλας), Πασάς (84′ Μπαράλες).

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα