Το «ευχαριστώ» του Συλλόγου Ποντίων «Παναγία Σουμελά» μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου «Πόντος, Ιστορία ǀ Μνήμη ǀ Πολιτισμός»

Πρέπει να διαβάσετε

Σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Επιστημονικού Συνεδρίου «Πόντος, Ιστορία ǀ Μνήμη ǀ Πολιτισμός», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά, ο Σύλλογος Ποντίων «Παναγία Σουμελά» με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά όλους όσους συντέλεσαν και υποστήριξαν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και το ξενοδοχείο Porto Veneziano.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ευχαριστούμε επίσης θερμά τα μέλη του Συλλόγου μας που εργάστηκαν εθελοντικά για τους σκοπούς του Συνεδρίου, τον Αλέξη Θεοδωρίδη για την έκθεση αρχειακού υλικού, από την συλλογή του αλησμόνητου φίλου Στέργιου Θεοδωρίδη, που φιλοξενήθηκε στον χώρο υποδοχής του Θεάτρου, καθώς και τους συνέδρους -ιδίως αυτούς που ταξίδεψαν από μακριά- που μας τίμησαν με την παρουσία τους, εμπλούτισαν τις γνώσεις μας και κατέστησαν πιο γόνιμο και πιο ολοκληρωμένο τον διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ μας, αλλά και δημόσια, αυτές τις μέρες. Σε συνέχεια των παραπάνω, οι διοργανωτές θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα στη συγκέντρωση και επιμέλεια των ανακοινώσεων που παρουσιάστηκαν, με προοπτική αυτές να δημοσιευτούν ως Πρακτικά του Συνεδρίου και ο σχετικός τόμος να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2024. Εκφράζουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του πρώτου συνεδρίου αυτού του είδους στην πόλη μας, και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην είναι το τελευταίο. Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια μαντινάδα, εν είδει «γέφυρας» του τόπου μας με τον ηρωικό και μαρτυρικό Πόντο:

Η γνώση και η θύμηση όντε συμπορπατούνε,

ποτέ τους δεν αφήνουνε τσοι ρίζες να χαθούνε».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα