Τις 1.350 προσεγγίζουν οι κατοικίες στους σεισμόπληκτους δήμους της Θεσσαλίας, οι οποίες έχουν κριθεί ως προσωρινά μη κατοικήσιμες ύστερα από τις αυτοψίες των μηχανικών για τις ζημιές μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα οι εντατικοί έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου, ενώ ενισχύθηκε και ο αριθμός των μηχανικών του υπουργείου σε 130.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.055 κτίρια:

  • Από αυτές οι 2.730 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.343 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 84 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 35.
  • Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 50 από τις 100 αυτοψίες, ενώ σε 151 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 135 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
Πηγή: ethnos.gr