Άκρως θετικά είναι τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν , όπως καταγράφεται μέσα από τις αφίξεις του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» για τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι επιβάτες τον Μάρτιο έφτασαν τους 143.057, την ώρα που πέρυσι ήταν 93.507. Ένας αριθμός επιβατών που αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη πύλη εισόδου – εξόδου είναι η βασικότερη όλων όσων διαθέτει το νησί. Το μεγάλο στοίχημα είναι το αεροδρόμιο Ηρακλείου να διακινήσει τους ίδιους ή και περισσότερους επιβάτες, από τα 7,5 εκατομμύρια που διακινήθηκαν συνολικά πέρυσι, σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, σημειώνοντας αύξηση περίπου 50% μέσα στην τελευταία πενταετία.

Εν τω μεταξύ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Ο Υπουργός θα επισκεφτεί το Ηράκλειο στις 30 Απριλίου προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου Ηρακλείου. Εκτός από τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» πάντως ,ο Χρήστος Σπίρτζης, αναμένεται να δώσει χρονοδιαγράμματα για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι, για τον νέο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, αλλά και για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας, που έχουν κολλήσει.