Ένα βίντεο… λιγοστά λόγια και οικονομικές απαιτήσεις που ξεφεύγουν από κάθε λογική είναι η επικοινωνία μεταξύ των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη και της οικογένειας του 54χρονου επιχειρηματία.

71 ημέρες έχουν περάσει από το απόγευμα της 30ης Μαρτίου, οπότε και ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής. 71 ημέρες και οι δράστες φαίνεται ότι έχουν στήσει αρκετά καλά το σχέδιο τους και δεν αφήνουν περιθώρια λάθους, που θα οδηγήσει την ΕΛΑΣ στα ίχνη τους. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κάτω από άκρα μυστικότητα! Τα σεναρια που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πολλα και καθημερινά αλλάζουν, λιγοστά είναι τα άτομα που γνωριζουν λεπτομέρειες αλλά και την αλήθεια, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που κάνει η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία με τους απαγωγής.

Πληροφορίες θέλουν τους απαγωγείς να έχουν στείλει μέσω διαδικτύου ένα βιντεο μικρής διάρκειας που δείχνει τον  Μιχαλη Λεμπιδάκη. Όπως φαίνεται από το βίντεο ο  Ηρακλειώτης επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του. Οι απαγωγείς, την ίδια ώρα, πιέζουν την οικογένεια να τους δώσει τα λύτρα, τα οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν κατέβει στα 50 εκατ ΕΥΡΩ από τα 100 που ζητούσαν τις πρώτες ημέρες που απήγαγαν τον 54χρονος.

Οι διαπραγματεύσεις, που γίνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, προκειμένου να αποφύγουν το λάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη τους, είναι σκληρές και η πίεση που δέχεται η οικογένεια Λεμπιδάκη γίνεται ολοένα κ πιο έντονη παράλληλα, καταβάλλει προσπάθειες ώστε να συγκεντρώσει τα χρήματα, τα capital controls δυσκολέυουν ακόμα πρερισσότερο την κατάσταση, αφού απαιτείται συμφωνία ανάμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια και να συγκεντρωθούν τελικά τα χρήματα. Οι απαγωγείς, ζητούν τα λύτρα με ειδικές προδιαγραφές, η βασικότερη εκ των οποίων είναι τα χαρτονομίσματα να είναι χρησιμοποιημένα, σε κυκλοφορία, και όχι σε τραπεζικές δεσμίδες με ακολουθία σειριακού αριθμού.

Αστυνομικοί κύκλοι, χαρακτηρίζουν την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη ως η αρτιότερα σχεδιασμένη και οργανωμένη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν. Οι απαγωγείς, δρούν από την πρώτη στιγμή βάση ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, έχοντας ακόμα προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο να κρατήσουν το θύμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στα χέρια τους, αφού οι γνώριζαν ότι οι χαμηλώσουν τον πήχη των οικονομικών τους προσδοκιών. Η σοβαρή αυτή υπόθεση, που χειρίζονται οι έμπειροι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛΑΣ με ιδιαίτερη προσοχή και κάτω από άκρα μυστικότητα, έχει ήδη δύο ρεκόρ: ξεπέρασε σε διάρκεια την απαγωγή του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα που είχε παραμείνει όμηρος επί δύο μήνες στα χέρια των απαγωγέων του, ενώ το ύψος των απαιτούμενων λύτρων ξεπερνά και αυτό της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στην οποία είχαν απαιτηθεί 30 εκατ. ευρώ.

Ο 54χρονος βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων από το απόγευμα της 30ης Μαρτίου οπότε και σήμανε κόκκινος συναγερμός στις αρχές, το όχημα του επιχειρηματία βρέθηκε τρακαρισμένο στον δρόμο από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα με ανοιχτές τις πόρτες. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο του συγκεκριμένου προσώπου και επικοινώνησε με την οικογένειά του, που δήλωσε άγνοια για το τί είχε συμβεί. Λίγα λεπτά αργότερα, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε να για δύο αυτοκίνητα που  καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.  Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να «κλείσουν» το όχημα του επιχειρηματία ενώ στο δεύτερο κατά πάσα πιθανότητα τον επιβίβασαν αρχικά μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με άλλο.