Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης Κατερίνας που πέθανε στο Ιπποκράτειο – «Όλο αυτό είναι μια παράνοια, περιμένω απαντήσεις»

Πρέπει να διαβάσετε

Απαντήσεις σχετικά με την αιτία θανάτου της τρίχρονης Κατερίνας που κατέληξε την Κυριακή 1 Μαΐου στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, μετά από περίπου δύο εβδομάδες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου», αναζητούν οι γονείς, με τον ιατρικό φάκελο να βρίσκεται, πλέον, στα χέρια της οικογένειας.

Μιλώντας στο protothema.gr, η μητέρα της μικρής Κατερίνας ξεσπά και ζητά να μάθει από τι πέθανε το παιδί της αλλά και γιατί νοσηλεύτηκε τόσες ημέρες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», χωρίς ποτέ οι γιατροί να καταλήξουν σε σαφή διάγνωση.

«Περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε από τι πέθανε το παιδί μας. Είναι άδικο εν έτει 2022 να φεύγει έτσι ένα παιδί και από ότι βλέπω ακολουθούν και άλλα», λέει αναφερόμενη και στον επτάχρονο Μάριο που «έσβησε» ξαφνικά την Τρίτη στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης. «Περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματα από τι έφυγε το παιδί μου και για ποιο λόγο νοσηλεύτηκε το παιδί μου. Όλο αυτό είναι μία παράνοια για εμένα. Κάθε μέρα σκέφτομαι τα ίδια και τα ίδια, λέω τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να παίρνω απαντήσεις και χωρίς να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα», αναφέρει η μητέρα της τρίχρονης Κατερίνας.

Όπως λέει στη συνέχεια, την Τετάρτη η τεχνική σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια, Κατερίνα Αποστολίδου, παρέλαβε τον ιατρικό φάκελο που περιλαμβάνει 111 σελίδες, από το αστυνομικό τμήμα Τούμπας και ελπίζει πως σύντομα θα πέσει «φως» στον μυστήριο θάνατο της κόρης της.

Διαλυνάς: Χάθηκε χρόνος στο «Παπαγεωργίου» – Τί δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Αυτό που είναι ξεκάθαρο και προκύπτει, σε πρώτη φάση, από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον ιατρικό φάκελο, είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Διαλυνά, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι το παιδί να μεταφερθεί από το «Παπαγεωργίου» στο «Ιπποκράτειο».

«Στις 30 Απριλίου, παραμονή του θανάτου του παιδιού, οι τιμές και οι δείκτες των εξετάσεων που παραδόθηκαν στις 20.53, έδειχναν μεγάλη επιδείνωση στην υγεία του. Συγκεκριμένα, τα αιμοπετάλια ήταν στα 85 K/ml, ενώ τα φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 150 K/ml, είχε δείκτες λοίμωξης, αυξημένα λευκά και ουδετερόφιλα και γενικά η εικόνα του παιδιού έδειχνε βαρύτατη φλεγμονή και λοίμωξη», επισημαίνει στο protothema.gr, ο κ. Διαλυνάς, μιλώντας για τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις 111 σελίδες του φακέλου.

«Παρόλο που οι γιατροί στο «Παπαγεωργίου» γνώριζαν από εκείνη την ώρα ότι η κατάσταση της τρίχρονης είχε επιδεινωθεί, την κράτησαν εκεί όλο το βράδυ και την μετέφεραν στο «Ιπποκράτειο» την επόμενη ημέρα στις 12.00 το πρωί και σε δύο ώρες κατέληξε. Το παιδί είχε μία σταδιακή επιδείνωση στην υγεία του και το κρατούσαν στο «Παπαγεωργίου», ενώ δεν είχαν μονάδα εντατικής νεογνών και βρεφών. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Θυμίζουμε ότι η μικρή Κατερίνα κατέληξε σε περίπου δύο ώρες από τη στιγμή που έφτασε στο «Ιπποκράτειο», με του γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρνουν. Όπως τονίζει ο κ. Διαλυνάς, το παιδί θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί πολύ νωρίτερα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατάλληλα από τους γιατρούς.

Απαντήσεις σε συγκεκριμένες εξετάσεις

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά ώστε να πέσει «φως» στην υπόθεση θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού, είναι αυτές που έγιναν στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «ΑΧΕΠΑ» και δεν περιλαμβάνονται μέσα στον ιατρικό φάκελο. Πρόκειται για βιοψία μυελού των οστών και εξέταση καλλιέργειας αίματος. Όπως επισημαίνει ο κ. Διαλυνάς, από χθες έχουν σταλεί ηλεκτρονικά αιτήματα και στα δύο νοσοκομεία προκειμένου να παραδώσουν τα πορίσματα των εξετάσεων καθώς θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές.

«Ήδη ο ιατρικός φάκελος παρέχει αρκετά στοιχεία, τα οποία επεξεργαζόμαστε νυχθημερόν και θα διαφωτίσουν τον μηχανισμό θανάτου», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σύμφωνα με την τεχνική σύμβουλο που όρισε η οικογένεια, Κατερίνα Αποστολίδου, έχει γίνει έλεγχος του ιατρικού φακέλου προκειμένου να διαπιστωθεί τι εκκρεμότητες υπάρχουν από εξετάσεις και θα ακολουθήσει η διαδικασία της μελέτης. Ωστόσο, συγκεκριμένες απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού, αναμένεται να υπάρξουν μετά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, κάτι το οποίο μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα