Ενημέρωση, πρόληψη, καταστολή. Αυτό είναι το τρίπτυχο που θα εφαρμόσουν οι τοπικές αρχές με φόντο την αντιπυρική θωράκιση της Κρήτης.

Πυροσβεστική, αστυνομία, αυτοδιοίκηση και δομές πολιτικής προστασίας συστρατεύονται για την αντιπυρική προστασία της Κρήτης υλοποιώντας δέσμη παρεμβάσεων που αφορούν τόσο σε επιχειρησιακές όσο και σε προληπτικές δράσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων που έστειλαν ένα κοινό μήνυμα επιφυλακής, ευαισθητοποίησης αλλά και κινδύνου για το φετινό καλοκαίρι.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αντικείμενο την αντιπυρική προστασία και την πρόληψη κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο και με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων στην πολιτική προστασία,

«Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί έχουμε πολύ υψηλή βλάστηση που τώρα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη. Άρα, θα πρέπει να προσέχουμε όλοι», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Κουκιαδάκης, σημειώνοντας πως οι πυρκαγιές δεν αποφεύγονται μόνο με τους καθαρισμούς και τις δράσεις Περιφέρειας και Δήμων αλλά χρειάζεται η προσοχή όλων για να μην προκαλούνται πυρκαγιές.