Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
25 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Πρέπει να διαβάσετε

Σημαντικές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν έως το πρωί της Παρασκευής στην Κρήτη. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη υετού που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές, κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Εύβοια, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται και πάλι στην Κρήτη. Μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το απόγευμα στα Νότια Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής  καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Ισχυροί έως θυελλώδεις (6-8 μποφόρ) θα παραμείνουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και την Παρασκευή. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος την Παρασκευή θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 12-15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 13-16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα