Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
29.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Βιασμός 24χρονης – Η πρώτη δήλωση του 27χρονου: Δεν διέπραξα βιασμό

Πρέπει να διαβάσετε

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο 27χρονος Β. Λ. ο οποίος ανήκει στα άτομα που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό της 24χρονης Σοφίας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Ο ίδιος δήλωσε αθώος και μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σεξουαλική συνεύρεση έγινε με απόλυτη γνώση και συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Ο γόνος γνωστής επιχειρηματική οικογένειας, με δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του.

Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί το τεκμήριο αθωότητας.

Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων.

Όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μία εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα “βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας)».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα