Ασθενής με κορωνοϊό στο Βενιζέλειο: Πάρθηκαν ή όχι όλα τα απαραίτητα μέτρα;

Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Μιλώντας στην κάμερα της Τηλεόρασης CRETA, ο κ. Χονδροζουμάκης αναφέρθηκε στην επιβάτιδα του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου, η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη ΜΕΘ του νοσοκομείου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα μέτρα προστασίας που πάρθηκαν από το προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την παραλαβή «συνέβη το εξής παράδοξο. Από τη μία ήταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, με τις ειδικές στολές και από την άλλη το προσωπικό του νοσοκομείου που παρέλαβε το περιστατικό με τις απλές στολές που χρησιμοποιούμε καθημερινά».

Εξήγησε δε πως το προσωπικό του Βενιζελείου φορούσε ρόμπες μάσκες και γάντια όχι όμως τα ειδικά που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά αυτά που χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε περιστατικό.

«Πιστεύω ότι το περιστατικό που ήρθε σε εμάς το πήραμε πραγματικά αψήφιστα. Ναι μεν δεν μεταφέρεται ο ιός γιατί πήραμε προφυλάξεις αλλά είναι σίγουρο αυτό; Δεν ξέρουμε τι διασπορά έχει γίνει και αν έχει γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν γνωρίζει το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις και αν αυτό τηρήθηκε απάντησε πως «Τηρήθηκε εν μέρει», ενώ συμπλήρωσε πως ήδη έχει ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου.

Απηύθυνε έκκληση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αλλά και στο Υπουργείο Υγείας, εφόσον πλέον το νοσοκομείο βρίσκεται στη φάση 2 και πρόκειται, όπως είπε, σύντομα να δέχεται περιστατικά κορωνοϊού να φροντίσουν να εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό.