Τις εξελίξεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό, σχολίασε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός.
Ο κ. Βασιλικός, αρχικά, αναφέρθηκε στις «προβλέψεις» για τη φετινή τουριστική σεζό, λέγοντας ότι «είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Το μήνυμα, το οποίο εκπέμψαμε και στην προηγούμενη επίσκεψή μας στην Κρήτη, με τον κ. Αρκουμανέα, πριν από 3 εβδομάδες ήταν ότι πρέπει να βελτιώσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα εντός 7 εβδομάδων. Πλέον έχουμε 4 εβδομάδες μπροστά μας και η προσπάθεια αυτή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Εξακολουθώ όμως να είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να σώσουμε τη βιωσιμότητα του τουριστικού μας οικοσυστήματος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το «στοίχημα» φέτος έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και στην οικονομία.
«Πρέπει να προσδιορίσουμε μέσα από τις πράξεις μας, έχοντας πλέον τα εργαλεία, τα εμβόλια και τα τεστ, βελτιώνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και για να καταφέρουμε να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και στην οικονομία», σχολίασε ο ίδιος.
Ο κ. Βασιλικός, φάνηκε προβληματισμένος σχετικά με το αν θα καταφέρει η χώρα να φτάσει το 50% των εσόδων του 2019. «Το σίγουρο είναι ότι η φετινή πορεία θα μας εκπλήξει, είτε θετικά είτε αρνητικά», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, αναφερόμενος στο πράσινο πιστοποιητικό, διευκρίνισε ότι παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στην αρχή, πλέον έχει αναγνωριστεί απ’ όλους ότι είναι «απαραίτητη προϋπόθεση».
«Η Ευρώπη βασίζεται στην ελεύθερη μετακίνηση. Μέσα από αυτήν την πρόταση έχουν καταλάβει όλοι ότι δε μπορούμε να έχουμε το μπάχαλο που συνέβη πέρυσι, όπου η κάθε χώρα όριζε διαφορετικά πρωτόκολλα», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βασιλικός.