Με αιχμηρό ύφος και σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στις αντιδράσεις των σωματείων του κολυμβητηρίου Ηρακλείου για την επιβολή τέλους χρήσης 5 ευρώ για κάθε παιδί που πληρώνει συνδρομή στα σωματεία.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Σωτήρη Μεταξά και την εκπομπή De facto της τηλεόρασης Creta, ο υφυπουργός αθλητισμού απάντησε στο θέμα που έχει προκύψει βάζοντας τέλος σε κάθε σενάριο κατάργησης του μέτρου.

«Είμαι εξοργισμένος με την άδικη επίθεση που δέχτηκε η διοίκηση του ΕΑΚΗ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης προσθέτοντας πως η πολιτεία δεν ζήτησε ποτέ από τους αθλητές, τα παιδιά και τις οικογένειές τους να πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό.

«Ζητήσαμε το αυτονόητο. Τα σωματεία να πληρώνουν ένα ελάχιστο ποσό ανά παιδί και τα χρήματα αυτά να επιστρέφονται υπέρ των εγκαταστάσεων. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αμοιβές – συνδρομές από τους γονείς προς τα σωματεία και τα σωματεία να αντιδρούν για τα 5 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έδωσε και πολιτικά χαρακτηριστικά στο θέμα κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ για υποκρισία. «Δεν μπορώ να καταλάβω την υποκρισία της ΝΔ που ενώ είναι υπέρ του να περάσουν όλα στον ιδιωτικό τομέα κάνουν κριτική σε ένα λογικό μέτρο που δεν επιβαρύνει τους πολίτες».

Σε ερώτηση του Σωτήρη Μεταξά για τον αν έπρεπε η ίδια η πολιτεία να καλύπτει το συγκεκριμένο ποσό, με το δεδομένο ότι το Ηράκλειο διαθέτει ελάχιστες εγκαταστάσεις υγρού αθλητισμού ο κ. Βασιλειάδης απάντησε «Εάν τα σωματεία μηδενίσουν τη συνδρομή εμείς θα καλύψουμε το σύνολο των υποχρεώσεων».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: