Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
18.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Β. Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Κότσανι μετά την φονική πυρκαγιά

Πρέπει να διαβάσετε

Την παραίτησή του υπέβαλε ο δήμαρχος του Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας, Λιούπτσο Παπάζοφ μετά την τραγωδία που συνέβη στην πόλη όπου έχασαν τη ζωή τους 59 νέοι άνθρωποι. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση μετά το τραγικό συμβάν.

Επταήμερο πένθος κηρύχθηκε στη Βόρεια Μακεδονία μετά την ασύλληπτη τραγωδία, όπου 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 155 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια συναυλίας σε νυχτερινό κέντρο. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρες πυροτεχνημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για εφέ.

Η Ελλάδα θα περιθάλψει συνολικά 18 τραυματίες, ενώ μέχρι στιγμής βρίσκονται 5 εγκαυματίες στη χώρα.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας, από 16 έως 25 ετών, ενώ τα τρία άτομα ήταν ανήλικα.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου και μάλιστα στη μονάδα Εγκαυμάτων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση τρεις εγκαυματίες που έφτασαν με ασθενοφόρο από τη Βόρεια Μακεδονία χθες το απόγευμα. Είναι δύο κορίτσια και ένα αγόρι 19, 25 και 26 χρονών. Μάλιστα, χρειάστηκε το κορίτσι και το ένα αγόρι να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς έχουν εγκαύματα σε πολύ μεγάλο μέρος του σώματός τους.

«Δεν θέλουμε νεκροψίες, δώστε τα παιδιά μας να τα θάψουν»

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες όλη την ημέρα μέχρι και αργά το βράδυ στο νοσοκομείο της πόλης Κότσανι ήταν δραματικές, με συγγενείς των θυμάτων να θρηνούν, να οδύρονται, ενώ πολλοί από αυτούς εμπόδιζαν και τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν τα πτώματα στα Σκόπια για την ιατροδικαστική εξέταση λέγοντας δεν θέλουμε νεκροψίες, δώστε τα παιδιά μας να τα θάψουν.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα