Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
26.1 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Β. Κοντοζαμάνης από την Κρήτη: Η μάχη της πανδημίας δεν έχει τελειώσει – Ενισχύεται το νοσοκομείο Ρεθύμνου (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

«Την Παρασκευή συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να υπάρξουν οι ανάλογες εισηγήσεις. Εφόσον υπάρξουν ακραίες καταστάσεις θα προσαρμόσουμε τις αποφάσεις μας ανάλογα» ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, για το αν θα επανεξεταστεί πριν το τέλος της εβδομάδας η εξαίρεση του δήμου Ρεθύμνου από τις «κόκκινες» περιοχές. 

Ο κ. Κοντοζομάνης επεσήμανε για ακόμη μια φορά την καλή επιδημιολογική εικόνα του νησιού ενώ πρόσθεσε πως η Κρήτη επέδειξε πολύ καλά αποτελέσματα κατά το πρώτο και το δεύτερο κύμα, στην διαχείριση της πανδημίας. «Η μάχη της πανδημίας δεν έχει τελειώσει, δεν εφησυχάζουμε. Υπάρχουν κάποια κρούσματα αυξημένα στο νομό Ρεθύμνου. Θέλουμε να δούμε πως θα ενισχύσουμε το Νοσοκομείο, για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο τρίτο κύμα. Υπάρχει προετοιμασία από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, ενισχύουμε τις δομές. Ήδη από την Παρασκευή έχουμε προχωρήσει σε προκήρυξη 18 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου». 

Ερωτηθείς αν θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα MEΘ COVID στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε πως αναπτύσσονται εφόσον υπάρχει ανάγκη. «Με την δεδομένη υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχει λόγος ανάπτυξης ΜΕΘ COVID στο Ρέθυμνο. Ο σχεδιασμός μας προσαρμόζεται στις ανάγκες της δεδομένης χρονικής στιγμής». 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα