Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι τα δικαστικά μπλεξίματα του Twitter. Η εταιρεία δέχθηκε μια νέα αγωγή από την εταιρεία υποδομών Facilitate, που κατηγορεί την πλατφόρμα ότι δεν πλήρωσε για υπηρεσίες για γραφεία σε Λονδίνο, Δουβλίνο, Σίδνεϊ και Σιγκαπούρη.
Η εταιρεία υποδομών, με έδρα το Σίδνεϊ, ζητά 1 εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (ήτοι 666.000 δολάρια), για οφειλές που όπως υποστηρίζει, χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter.
Η Facilitate παρείχε εγκατάσταση αισθητήρων σε Λονδίνο και Δουβλίνο. Επίσης, διαρρύθμισε τα γραφεία στη Σιγκαπούρη και στο Σίδνεϊ, αποξήλωσε τα γραφεία και αποθήκευσε προσωρινά το περιεχόμενό τους, αναφέρουν έγγραφα που επικαλείται ο βρετανικός Guardian.
Η εταιρία υποστηρίζει ότι της οφείλονται 203.115 λίρες Αγγλίας, 546.596 δολάρια Σιγκαπούρης και 61.318 δολάρια Αυστραλίας.
Η εταιρεία ζητά αποζημίωση και δικαστικά έξοδα
Η αγωγή κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, στα τέλη Ιουνίου. Σύμφωνα με την εταιρία, αφότου ο Έλον Μασκ ανέλαβε το Twitter, η εταιρεία του δεν αμφισβήτησε τα τιμολόγια, αλλά δεν τα πλήρωσε. Η Facilitate ζητά αποζημίωση και δικαστικά έξοδα. Επίσης, σημειώνει ότι δεν είναι η μόνη εταιρεία που κινείται δικαστικά κατά της Twitter από τότε που ανέλαβε ο Έλον Μασκ, του οποίου οι αποφάσεις, όπως λέει, απομάκρυναν τους διαφημιστές και προκάλεσαν οικονομική κρίση στην εταιρεία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το Twitter έσφιξε τη ζώνη, κάτι που ισοδυναμεί με απαίτηση να το μηνύσουν όλοι όσοι του χρωστούν χρήματα. Παράλληλα, σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο για κάποια από τα γραφεία και να πληρώνει προμηθευτές, τις υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιεί, ενώ ακύρωσε συμβόλαια και κήρυξε στάση πληρωμών σε ανθρώπους που οφείλει χρήματα.
Αγωγές και οικονομικά προβλήματα
Το Twitter έχει ήδη αντιμετωπίσει αγωγές για την υποτιθέμενη μη καταβολή ενοικίου σε γραφεία σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με εικασίες, η απόφαση του Έλον Μασκ να θέσει ποσοτικούς περιορισμούς στις αναρτήσεις που μπορούν να βλέπουν μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας του Twitter να πληρώσει τους λογαριασμούς του για να έχει υπηρεσίες που διατηρούν την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου.
Στο πλαίσιο των μαζικών απολύσεων στο Twitter μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία δεν διαθέτει πλέον τμήμα Τύπου. Σύμφωνα με τον Guardian, ένα αίτημα για σχολιασμό της υπόθεσης που στάλθηκε στο πρώην email επικοινωνίας έλαβε ως αυτόματη απάντηση ένα emoji με περιττώματα…