«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί, 100.000 μόνο χθες – Όλα τα στοιχεία

Με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς προχωρά τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, δίνοντας ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Συγκεκριμένα, μόνο χθες εμβολιάστηκαν σχεδόν 100.000 συμπολίτες μας, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός και -αν μη τι άλλο- ενθαρρυντικός στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και του «χτισίματος» τείχους ανοσίας.

Ενδεχομένως, βέβαια, το ακόμη πιο ενθαρρυντικό στοιχείο που προέκυψε από τη χθεσινή μέρα να είναι το γεγονός ότι στη χώρα μας «έσπασε» το φράγμα των 15.000.000 εμβολιασμών.

Πλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα ανέρχονται σχεδόν στους 6,7 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα αναλυτικά στοιχεία των εμβολιασμών

Ειδικότερα, μέχρι χθες, Τρίτη 7/12/2021 είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 15.008.162 εμβολιασμοί.

Από αυτούς, τα 7.175.574 αφορούν στην πρώτη δόση, ενώ τα 6.694.451 (αύξηση 14.243) τη δεύτερη δόση. Τo 1.860.073 αφορά εμβολιασμούς με την αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται ότι σε μία ημέρα έγιναν 75.472 εμβολιασμοί τρίτης δόσης.

Δείτε τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr:

Σκληραίνει τη στάση η κυβέρνηση απέναντι στους αρνητές -Μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση σε όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει σκληρότερα μέτρα έναντι των αντιεμβολιαστών γονιών και κηδεμόνων που στερούν από τα παιδιά τους τη φοίτηση στο σχολείο, καθώς θα είναι πλέον αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης κατέθεσαν νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για τη μετατροπή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα