Το Tasteatlas «αποκάλυψε» τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο και η ελληνική παρουσία, όπως είναι λογικό, ήταν για ακόμη μια φορά έντονη.
Συγκεκριμένα, τέσσερις ελληνικές συνταγές βρίσκονται στη λίστα με τις 100 καλύτερες του κόσμου που έχουν το αυγό ως κύριο συστατικό τους. Μάλιστα, οι δύο συνταγές είναι στην κορυφαία πεντάδα.
Το Taste Atlas τοποθέτησε την στάκα με αυγά στην τρίτη θέση της λίστας με βαθμολογία 4,4 αστέρια. «Είναι ένα απλό κρητικό πιάτο που αποτελείται από αυγά ποσέ ή τηγανητά και τοπική στακά (ένα είδος βουτυρένιας κρέμας αναμεμειγμένης με αλεύρι). Ο συνδυασμός αυτός είναι συνήθως καρυκευμένος με αλάτι και πιπέρι, και συνήθως η στάκα τρώγεται ζεστή για πρωινό. Τα αυγά με στάκα συχνά συνδυάζονται με απάκι. Η στάκα είναι μια μοναδική σπεσιαλιτέ της κρητικής κουζίνας και μπορεί επίσης να καταναλωθεί ως επάλειψη σε φέτες ψωμιού ή ως συνοδευτικό πιάτο», αναφέρει το Taste Atlas.
Μία θέση πιο κάτω, στην τέταρτη, βρίσκεται η στραπατσάδα με 4,4 αστέρια: «αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, το οποίο λέγεται και καγιανάς, αποτελείται από κομμένες σε κύβους, σοταρισμένες ντομάτες που είναι καρυκευμένες με φρέσκα μυρωδικά, στη συνέχεια συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά και συνοδεύονται με θρυμματισμένη φέτα. Με ρουστίκ γοητεία και καθαρές, δροσερές γεύσεις, η στραπατσάδα απολαμβάνεται κυρίως ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό σε διάφορα ψητά ή ψητά κρέατα στη σχάρα».
Στην 13η θέση, βρίσκεται η φρουτάλια ή φουρτάλια, η ομελέτα της Άνδρου, που γίνεται με πατάτες και λουκάνικο με 4,3 αστέρια.
Στην 25η θέση της λίστας του Taste Atlas είναι η παραδοσιακή ομελέτα με 4,1 αστέρια.
Η τελευταία ελληνική συμμετοχή στη λίστα βρίσκεται στην 72η και πρόκειται για το σφουγγάτο, που είναι κάτι σαν τη ιταλική φριτάτα, με 3,7 αστέρια.