Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της έκτασης στον Σκαφιδαρά, πιθανόν από τον Μιχάλη Μπούση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής με την ομόφωνη ψήφιση της της σχετικής εισήγησης της Δημοτικής Αρχής από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. 

Το ενδιαφέρον  στη συζήτηση ήταν ότι ενώ όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης των συγκεκριμένων οικοπέδων, αντί το θέμα να τελειώσει σε πέντε λεπτά, κράτησε πάρα πολλή ώρα.

Κι αυτό διότι προσπαθούσαν επί της ουσίας να «εγκλωβίσουν» την Αντιδήμαρχο κ. Αρχοντάκη να παραδεχτεί ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες γίνονται τώρα, μετά από πολύ καιρό, επειδή υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς του νέου μεγαλομετόχου του ΟΦΗ, του Μιχάλη  Μπούση. Λες και αυτό είναι κάτι κακό. Και ταυτόχρονα, προσπαθούσαν να την κάνουν να πει ότι οι όποιες διαδικασίες θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

Η κ. Αρχοντάκη είπε ευθαρσώς ότι πράγματι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την έκταση αλλά για να προχωρήσει οποιαδήποτε συζήτηση, πρέπει πρώτα να προχωρήσουν τα  τυπικά.  Δεν αρνήθηκε ότι χρειάζεται χρόνος αλλά επίσης ξεκαθάρισε ότι για να ξεκολλήσει το πράγμα, πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα! Και σε κάθε περίπτωση, όλα θα γίνουν με διαφάνεια και απολύτως νομότυπα. Φυσικά, παρά  την ακατανόητη και μάλλον τεχνητή ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ουδείς διανοήθηκε να το καταψηφίσει.

Αυτό, για όσους καλύπτουν το αθλητικό ρεπορτάζ ήταν πάντως ένα ενδιαφέρον μάθημα: πως ένα θέμα που περνά ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να συζητείται, επί της ουσίας χωρίς λόγο, για τόση ώρα!