Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
15.6 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

Πρέπει να διαβάσετε

Γρίφος για δυνατούς λύτες αποτελεί η επαναλειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων στο Ρέθυμνο αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου, ωστόσο κάτι τέτοιο όχι απλά είναι αβέβαιο αλλά είναι αδύνατον να γίνει.

Προϋπόθεση για να ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι οι κρατήσεις. Και δυστυχώς για τον μήνα Ιούνιο κρατήσεις δεν υπάρχουν σε καμία μονάδα του νησιού. Άρα, επιταγή χωρίς αντίκρισμα είναι και η απόφαση επαναλειτουργίας τους αλλά και η λίστα που έδωσε το υπουργείο Τουρισμού με τις 29 χώρες των οποίων οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα για τουρισμό από τις 15 Ιουνίου.

Από το ρεπορτάζ των «Ρεθεμνιώτικων Νέων» προκύπτει ότι οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου θα ανοίξουν, όσοι ανοίξουν, τις μονάδες τους το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αλλά βέβαια υπό προϋποθέσεις. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες σε Γεωργιούπολη και Καβρό.

Βασικότερη προϋπόθεση για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας, ακόμα και τον Ιούλιο, είναι οι κρατήσεις που προς το παρόν είναι ανύπαρκτες. Το θέμα εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες και μέχρι τις 10-15 Ιουνίου. Αλλά με δεδομένο ότι οι ξενοδόχοι του νομού -και της υπόλοιπης Κρήτης όμως- δεν περιμένουν μεγάλες πληρότητες για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, εκτιμάται πως ορισμένα ξενοδοχεία, ακόμα και μεγάλα πεντάστερα δεν θα ανοίξουν καθόλου. Στα πλάνα δε μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη να μην επαναλειτουργήσουν όλες οι μονάδες.

Εάν υπήρχε δυνατότητα εξασφάλισης ικανού ποσοστού πληροτήτων, έστω και για ένα τρίμηνο, θα άνοιγαν όλες οι μονάδες εποχικής λειτουργίας της Κρήτης και εν προκειμένω του Ρεθύμνου. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς με τα δεδομένα τουλάχιστον που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Κατ’ αρχήν ο Ιούνιος είναι μήνας χαμένος αφού δεν υπάρχουν κρατήσεις αφενός και αφετέρου ακόμα κι αν υπήρχε πιθανότητα για κρατήσεις εντός του μήνα, τα «κλειστά» αεροδρόμια της Κρήτης για πτήσεις από το εξωτερικό καθιστούν ανέφικτα τα ταξίδια Ευρωπαίων ή άλλων ταξιδιωτών με προορισμό οποιονδήποτε νομό του νησιού.

Σε ότι αφορά τώρα τον Ιούλιο-Αύγουστο, ακόμα και με ελεύθερα τα αεροπορικά δρομολόγια διεθνών πτήσεων, είτε από τις 29 χώρες που βρίσκονται στη «λευκή λίστα» που ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού είτε από άλλες χώρες που ενδεχομένως θα προστεθούν προσεχώς, όσο οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν και ειδικά χωρών που κλασικά αποτελούσαν βασικές μεγάλες τουριστικές αγορές για την Κρήτη, τόσο θα εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τα ξενοδοχεία όλου του νησιού.

Βλέπουμε δηλαδή ότι τουλάχιστον με τα έως σήμερα δεδομένα ένα πλέγμα εμποδίων δεν επιτρέπει την ομαλή επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου στο Ρέθυμνο αλλά και στην Κρήτη γενικότερα. Διότι δεν αρκεί ούτε η πλήρης απελευθέρωση των διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας, ούτε και το πλήρες άνοιγμα των ελληνικών συνόρων σε ταξιδιώτες. Όσο οι κυβερνήσεις των μεγάλων τουριστικών μας αγορών, όπως των σκανδιναβικών χωρών (Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία), της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας κ.α. με οδηγίες τους προσπαθούν να αποτρέψουν τους πολίτες τους από το να ταξιδέψουν εκτός των χωρών τους το φετινό καλοκαίρι για διακοπές, δεν μπορεί να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά ούτε πόσα ούτε ποια ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας θα βάλουν εμπρός τη μηχανή επανεκκίνησης τους.

Aναλυτικά,

Μπορεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν προ ημερών, να αναφέρεται σε επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων εποχικής δραστηριότητας από τις 15 Ιουνίου, ωστόσο αυτό στην πράξη δεν αφορά την Κρήτη, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει στη συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της με τα σημερινά δεδομένα.

Ειδικότερα, το γεγονός ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια παραμένουν κλειστά έως την 1η Ιουλίου απαγορεύει επί της ουσίας τις αφίξεις πτήσεις τσάρτερ, που είναι ο κύριος όγκος των επισκεπτών για το νησί. Η απουσία πτήσεων το δεκαπενθήμερο αυτό συνεπάγεται με απουσία τουριστικής κίνησης και κατ’ επέκταση δεν συντρέχει λόγος να ανοίξουν τότε τα ξενοδοχεία χωρίς πελάτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των «Ρ.Ν.», τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου με βάση τις κρατήσεις που κάθε μονάδα έχει θα ανοίξουν σταδιακά μετά την 1η Ιουλίου. Αντιστοίχως την ίδια περίοδο θα ανοίξουν και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Γεωργιούπολης και του Καβρού αλλά και αυτές του Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων σε 29 χώρες από τις 15 Ιουνίου, όπως έγραψαν και στο φύλλο του Σαββάτου τα «Ρ.Ν.», είναι δίχως αντίκρισμα για την Κρήτη εφόσον τα περιφερειακά αεροδρόμια παραμένουν κλειστά. Παράλληλα όμως το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς ακόμα και από τις 29 χώρες, στις οποίες η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της για τους τουρίστες, οι οποίοι θα μπορούν να έρχονται στη χώρα χωρίς τεστ και χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, πολλές εξ αυτών έχουν προχωρήσει σε απαγορεύσεις ή συστάσεις αποφυγής ταξιδιών στο εξωτερικό και μάλιστα από χώρες που τροφοδοτούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κρητικό τουρισμό. Ιδιαίτερα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα:

  • Στη Νορβηγία ισχύει απαγόρευση πτήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό έως τις 20 Αυγούστου.
  • Στη Σουηδία υπάρχει σύσταση για μη πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό έως τις 15 Ιουλίου.
  • Στη Φινλανδία ισχύει απαγόρευση πτήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό έως την 1η Αυγούστου

Οι παραπάνω απαγορεύσεις σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αγγλία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 29 χωρών και σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα επιδημιολογικά κατάσταση της χώρας ο χρόνος που θα επιτραπούν τα ταξίδια είναι άγνωστος, δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον για τα ξενοδοχεία του νησιού συνολικά, καθώς Γερμανοί και Άγγλοι αποτελούν τις δυο μεγαλύτερες τροφοδότριες χώρες τουριστών στο νησί, ενώ οι νομοί Ρεθύμνης και Χανίων επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις απώλειες που φαίνεται πως καταγράφονται στη σκανδιναβική αγορά λόγω των απαγορεύσεων.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους βασικό ζητούμενο είναι να αρθούν οι παραπάνω περιορισμοί απαγόρευσης των ταξιδιών και οι κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης επισκεπτών να δώσουν στους πολίτες τους το πράσινο φως ώστε να επανεκκινηθούν τα ταξίδια. «Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνουν διακρατικές συμφωνίες. Εμείς σαν χώρα ανοίγουμε τα σύνορα μας και καλά κάνουμε. Όμως αν δεν ανοίξουν τα σύνορα τους και οι ίδιες οι χώρες προέλευσης επισκεπτών δεν υπάρχει νόημα. Για παράδειγμα ανοίξαμε τα σύνορα μας για τους Νορβηγούς, οι Νορβηγοί όμως έχουν κλειστά τα δικά τους μέχρι τις 20 Αυγούστου. Που σημαίνει ότι μέχρι τότε οι Νορβηγοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Άρα το 15 Ιουνίου για εμάς δεν έχει κανένα αντίκρισμα. Επίσης υπάρχει άλλο ένα θέμα. Οι Σκανδιναβοί για παράδειγμα ταξιδεύουν με ταξιδιωτική ασφάλεια. Όταν αψηφούν τη σύσταση της χώρας τους ταξιδεύουν ανασφάλιστοι και αυτό δεν το κάνουν γιατί έτσι είναι η νοοτροπία τους. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες σε χώρες όπου κρατούν κλειστά τα σύνορα του. Όπως για παράδειγμα αφού η Ελλάδα έχει ίδια επιδημιολογικά δεδομένα με τη Νορβηγία, τη Δανία ή τη Φιλανδία γιατί αυτές οι τρεις χώρες να μην έρχονται σε τσάρτερ πτήσεις Όσλο αεροδρόμιο Χανίων. Μας πήρε ο ενθουσιασμός ότι ανοίγουν τα ελληνικά σύνορα στις 15 όμως συνειδητοποιούμε ότι δεν έχει καμιά σημασία εφόσον δεν ανοίξουν εκείνες οι χώρες τα δικά τους», σχολίασε μιλώντας στα «Ρ.Ν.», ο ξενοδόχος Τάσος Παπαδουράκης.

Διευκρινίσεις για τους όρους υποδοχής των τουριστών

Εν τω μεταξύ τους όρους της υποδοχής ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα από την 15η Ιουνίου εξειδικεύει με δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Οι ελληνικές αρχές εστιάζουν στα αεροδρόμια προέλευσης των εισερχόμενων τουριστών, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους. Σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα θα υποβάλλονται όσοι ταξιδιώτες αναχωρούν από αεροδρόμια περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, δηλαδή με αρνητική επιδημιολογική εικόνα. Τα αεροδρόμια αυτά περιλαμβάνονται σε κατάλογο τον οποίον καταρτίζει και επικαιροποιεί διαρκώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και όποιος δημοσιοποιήθηκε χθες σε ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χάρης Θεοχάρης, «όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα του EASA, ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποίαν το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους».

Στους επισκέπτες που προέρχονται από αεροδρόμια τα οποία κατά τον EASA θεωρούνται απολύτως ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες εισόδου της συγκροτημένα, με ασφάλεια και πάντα με οδηγό τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών. Κινούμαστε εντός του ιατρικού πλαισίου και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των επιστημόνων, σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς προδιαγραφές για την προστασία της υγείας κάθε τουρίστα και αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

Ζητούμενο η επανεκκίνηση των κρατήσεων

Εν τω μεταξύ, ζητούμενο για την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων από τις αρχές Ιουλίου είναι και οι κρατήσεις. Το σίγουρο είναι ότι οι κρατήσεις που έγιναν πριν το lockdown για τον Ιούλιο-Αύγουστο δεν έχουν ακυρωθεί όμως είναι πολύ λίγες αυτές που υπάρχουν και οι ξενοδόχοι περιμένουν επί της ουσίας να επανακκινηθεί η ροή τους. Η πορεία των κρατήσεων είναι αυτή που θα καθορίσει ουσιαστικά τον χρόνο αλλά και το αν τελικά όλα τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαδουράκης, σε επαφές που είχε με ένα τουρ οπερέιτορ που δουλεύει μέσω του διαδικτύου πέρυσι το τριήμερο 29-30-31 Μαΐου είχαν μπει 512 κρατήσεις και φέτος μόλις 20. Το στοιχείο αυτό δείχνει επί της ουσίας τη μείωση που υπάρχει αλλά και το περιορισμένο ενδιαφέρον.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ακόμα και αν γίνουν κρατήσεις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτές να ακυρωθούν τελευταία στιγμή χωρίς κόστος για τον πελάτη και χωρίς να έχει καταβληθεί προκαταβολή. «Ουσιαστικά δεν έχουν ακυρωθεί οι κρατήσεις του Ιουλίου-Αυγούστου παρά μόνο λίγες. Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχουν γίνει καινούριες κρατήσεις. Όλα είναι προς το παρόν στον αέρα», ανέφερε ο κ. Παπαδουράκης τονίζοντας πως «όλοι εμείς στην Κρήτη δεν έχουμε δυνατότητα πελάτη χωρίς αεροπλάνο. Εάν δεν χουμε μια πληρότητα εξασφαλισμένη 20% δεν μπορούμε να ανοίξουμε. Και ακόμα δεν έχουμε τέτοια εικόνα. Και όσοι τουρ οπερέιτορς έχουν πει ότι θα πετάξουν δεν έχουν βγάλει πρόγραμμα συγκεκριμένο. Άρα είναι θολό το τοπίο. Έτσι όπως είναι τα πράγματα οι εκτιμήσεις είναι μισές-μισές, ίσως περισσότερο αρνητικές. Την Παρασκευή έχουμε γενική συνέλευση στον σύλλογο ξενοδόχων. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουν ξεκαθαρίσει ίσως κάποια πράγματα και θα έχουμε ίσως μια εικόνα.

«Θα ανοίξουμε από την 1η Ιουλίου και μετά και πάντα με βάση τις κρατήσεις που θα υπάρχουν και τον προγραμματισμό των πτήσεων. Κάποιοι συνάδελφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας θα ανοίξουν, όπως και τα μικρότερα, όμως τα περισσότερα δεν ανοίγουν από τη στιγμή που δεν υπάρχει προγραμματισμός πτήσεων», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Μπάμπης Μπιρλιράκης.

 Επαναλειτουργία ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας από χθες

Με κυβερνητική απόφαση επαναλειτουργούν από χθες για ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας. Τρόπος του λέγειν επαναλειτουργούν καθώς ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία που άνοιξαν πανελλαδικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, το 80% των καταλυμάτων 12μηνης διάρκειας προσανατολίζεται να ανοίξει σταδιακά είτε γιατί δεν έχουν πληρότητα, είτε γιατί χρειάζεται να προετοιμαστούν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πολλά εκ των οποίων παραμένουν ακόμα ασαφή.

Ούτε στο Ρέθυμνο άνοιξαν χθες όλα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας. Μεταξύ εκείνων που επαναλειτούργησαν είναι το ξενοδοχείο «Μπράσκος» στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ξενοδοχείου κ. Δαφέρμου: «Ανοίξαμε για να δηλώσουμε το παρόν. Ουσιαστικά υπολειτουργούμε με μόλις 5 δωμάτια. Κρατήσεις δεν υπάρχουν. Αλλά με όποιο κόστος έπρεπε να κάνουμε το ξεκίνημα. Προς το παρόν λειτουργούμε μόνο το τμήμα ύπνου. Ούτε πρωινό, ούτε μπουφέ, ούτε φαγητό. Οικονομικά δεν αξίζει τον κόπο αλλά οφείλουμε να δείξουμε πως είμαστε εδώ. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το δικό μας ξενοδοχείο από το 1974 που άνοιξε για πρώτη φορά δεν είχε κλείσει ποτέ ξανά στο παρελθόν για κανέναν λόγο».

Η κ. Δαφέρμου προσθέτει μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ότι ναι μεν η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας από 1η Ιουνίου, ωστόσο σε ότι αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα παραμένουν ακόμα ασάφειες τόσο σχετικά με την υποχρεωτική εκπαίδευση και πιστοποίηση όλου του προσωπικού των ξενοδοχείων όσο και ως προς τους γιατρούς με τους οποίους πρέπει να υπογράψουν σύμβαση.

«Επαναλειτουργούμε με τα βασικά πρωτόκολλα τα οποία τηρούμε αυστηρά. Δηλαδή τη σχολαστική καθαριότητα σε όλους τους χώρους, με πιστοποιημένα καθαριστικά ιοκτόνου δράσης, με τα αντισηπτικά τα οποία έχουμε σε όλα τα σημεία του ξενοδοχείου, όπως προβλέπεται, με τη σήμανση, τις αποστάσεις, τα ΜΑΠ. Όμως υπάρχουν ακόμα ασάφειες και περιμένουμε διευκρινίσεις. Δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα γίνει η εκπαίδευση και πιστοποίηση όλου του προσωπικού, περιμένουμε σήμερα οδηγίες από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, ενώ ασάφεια επικρατεί και σε σχέση με την υποχρέωση που έχουμε να υπογράψουμε σύμβαση με γιατρό» ανέφερε η κ. Δαφέρμου.

Όπως συμπλήρωσε, η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων ύστερα από τόσο καιρό και σε συνθήκες πρωτόγνωρες απαιτούν μια μεγάλη αλλά παράλληλα και κοστοβόρα διαδικασία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και των επισκεπτών αλλά και του προσωπικού των καταλυμάτων.

Όσο για τη φετινή προοπτική; Η κ. Δαφέρμου επισημαίνει ότι είναι μια δύσκολη σεζόν για όλα τα ξενοδοχεία. Είτε 12μηνα είτε εποχικά. «Πρώτη μέρα λειτουργούμε με 5 δωμάτια επειδή επέστρεψαν στην πόλη καθηγητές που έμεναν και προ πανδημίας στο ξενοδοχείο μας. Οι υπόλοιπες κρατήσεις που είχαν γίνει για τον Ιούνιο θα ακυρωθούν όλες. Το 54% των κρατήσεων αφορούσαν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και θα ακυρωθούν. Θα επηρεαστούν όπως είναι φυσικό και οι επόμενοι μήνες. Περιμένουμε ένα μικρό ποσοστό πελατών που είναι εμπορικοί αντιπρόσωποι και όλα τα υπόλοιπα είναι θολά». 

 Ηλεκτρονικά η προβολή του Ρεθύμνου

Η επιτροπή τουρισμού και επιχειρηματικότητας του δήμου Ρεθύμνου ασχολείται με την ηλεκτρονική προβολή του τόπου μας μέσα από την πλατφόρμα του δήμου Ρεθύμνου http://www.rethymnoguide.gr/, όπου διαφημίζεται η πόλη ως ένας ασφαλής τουριστικά προορισμός.

Αυτό ανέφερε από πλευράς δήμου Ρεθύμνου η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εκπροσωπώντας την επιτροπή τουρισμού και επιχειρηματικότητας Ρεθύμνου, το τμήμα τουρισμού και επιχειρηματικότητας έχει στραφεί στην προβολή του Ρεθύμνου μέσω της πλατφόρμας που φτιάξαμε, η οποία μπορεί να δίνει λεπτομέρειες και πληροφορίες για όλους τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες για το τι μέτρα παίρνουμε στο Ρεθύμνου και για το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που παρέχουμε στους επισκέπτες μας. Η προβολή που κάνουμε είναι εντατική προς όλες τις κατευθύνσεις. Τόσο στα γραφεία του ΕΟΤ αλλά και σε ιστοσελίδες, σε δημοσιογράφους και bloggers του εξωτερικού στέλνουμε τα νέα από το Ρέθυμνο που λένε ότι το Ρέθυμνο και η Κρήτη είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς. Αναφερόμαστε στις υποδομές μας τόσο στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου όσο και στις υγειονομικές μας υποδομές αλλά και στην υπευθυνότητα των επαγγελματιών που έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια τους. Οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που βάζουν πλάτη. Φέτος δεν πάνε για το κέρδος αλλά να στηρίξουν τους εργαζόμενους του τόπου και την οικονομία της χώρας. Γι’ αυτό θα πρέπει οι σωστοί επαγγελματίες να διατηρήσουν την ασφάλεια στις επιχειρήσεις τους για να μην καταστρέψουν ότι έχουν κτίσει μέχρι σήμερα».

Πηγή: rethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα