Η έναρξη των εργασιών στο Πάρκο Γεωργιάδη  μπορεί και πρέπει να εκληφθεί σαν νίκη του Βασίλη Λαμπρινού.

Παρά τα αρχικά λάθη σε αυτή την ιστορία, τους τελευταίους μήνες ο χειρισμός του Δημάρχου στο ζήτημα υπήρξε σχεδόν υποδειγματικός. Εξαίρεση η ασυνεννοησία με την αστυνομία την πρώτη ημέρα των εργασιών.

Ο Δήμαρχος αντιμετώπισε τις «Φυλές» με αξιοπρέπεια και ήθος, δίχως στιγμή να τους απαξιώσει ή να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς που άκουγε εκ μέρους τους όλο αυτό το διάστημα.

Και με αυτόν τον τρόπο, κάνοντας ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο μαζί τους, κατάφερε επί της ουσίας να τους απομονώσει, καθώς όλο και περισσότεροι διαπίστωναν ότι η μια πλευρά είχε διάθεση για ειλικρινή συζήτηση και η άλλη όχι.

Κάπως έτσι οι «Φυλές» που στην αρχή της πορείας τους είχαν μαζί τους μεγάλο μέρος της κοινωνίας, έμειναν περίπου τρεις και ο κούκος, με αρκετούς εκ των αρχικών συνοδοιπόρων τους να τους εγκαταλείπουν –ηχηρή η πρόσφατη σχετική παρέμβαση της Λιάνας Σταρίδα.

Καταλυτική υπήρξε και η παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού, η οποία κατά γενική ομολογία χειρίστηκε άψογα την υπόθεση, από την δημόσια διαβούλευση για την διαχειριστική μελέτη κι έπειτα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος,  όταν ο διάλογος εξαντλήθηκε έδειξε και την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, δίχως να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Το έργο θα προχωρήσει, έλεγε απαρέγκλιτα όλο αυτό το διάστημα και το έργο πράγματι ξεκίνησε. Με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Η επίσκεψη του στο Πάρκο το περασμένοι Σάββατο υπήρξε εκτός από εξαιρετική κίνηση εκ μέρους του και το σημείο καμπής της συγκεκριμένης ιστορίας.

Ο Βασίλης Λαμπρινός πήγε εκεί, στάθηκε με ψυχραιμία και με επιχειρήματα, απέναντι σε κατηγορίες, φωνές και προκλήσεις και έφυγε ατσαλάκωτος, έχοντας πείσει και τις πέτρες πια ότι δεν υπήρχε ούτε ένας βάσιμος λόγος για να αρνείται κάποιος την αναβάθμιση του Πάρκου.

Αντιθέτως, οι όψιμοι πολιτικοί υποστηρικτές των Φυλών, δεν εμφανίσθηκαν για να υποστηρίξουν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως δεν εμφανίσθηκε και κάποιος από τους πολλούς υποψήφιους Δημάρχους. Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο επιπλέον πόντους στον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Βασίλη Λαμπρινό.