Στο θέμα της μεταφοράς ακινήτων στο Υπερταμείο έγινε αναφορά στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έπειτα από ερώτηση του συμβούλου Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Ο Περιφερειάρχης αλλά και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ανέφεραν πως δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για ποια κτίρια πρόκειται και θα υπάρξει αντίδραση σε περίπτωση που έχουν συμπεριληφθεί κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες της περιφέρειας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε πως υπήρξε φήμη πως έχει μεταφερθεί στο Υπερταμείο και το κτίριο που στεγάζεται η Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία ελευθερίας χωρίς κάτι τέτοιο να είναι ξεκάθαρο.

Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε το μεγαλύτερο έργο οδικής ασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση της μελέτης που έχει εκπονήσει η Εγνατία αν και συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις σε 452 σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Η μελέτη έχει εκπονηθεί εδώ και 3 χρόνια και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 34.5 εκ. ευρώ.

Με βάση την μελέτη το κόστος των παρεμβάσεων είναι 7,5 εκατομμύρια στο νομό Ρεθύμνου, 8 εκ. ευρώ περίπου στους νομούς Χανίων και Λασίθιου και περίπου 11 εκ. ευρώ στο νομό Ηρακλείου.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και ο βασικός στόχος σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη είναι ο διαγωνισμός να γίνει μέσα στο 2018 ώστε με την έναρξη του χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Εκτιμούμε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε και ανάδοχο στο έργο. Έγινε μια σημαντική δουλειά από τις υπηρεσίες μας και συμπληρώθηκαν και τα κομμάτια που έλειπαν έτσι ώστε να είναι ένα ολοκληρωμένο έργο. Περιμένουμε λοιπόν να ξεκινήσει το νέο χρόνο για όλη την Κρήτη και να καλύψει τα 452 προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δίκτυου», τόνισε ο Περιφερειάρχης.