Τον πολιούχο του Άγιο Μηνά γιορτάζει σήμερα το Ηράκλειο με πιστούς να συρρέουν από το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.
Και φέτος ο εορτασμός του προστάτη του Μεγάλου Κάστρου γίνεται κάτω από μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊόυ.


Οι πιστοί φορώντας μάσκες εισέρχονται στο ναό από δύο εισόδους ενώ για να περιοριστεί ο συνωστισμός έχει προβλεφθεί η έξοδος να γίνεται από τέσσερις διαφορετικές πόρτες του ναού.



Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, με μια διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πορεία λόγω των έργων που εκτελούνται στην 1821, περνώντας από την Κατεχάκη, την Λεωφόρο Καλοκαιρινού και επιστρέφοντας από την Αγίου Μηνά στο ναό.





Όπως δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA o Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά, ο πατέρας Μανώλης Σταυρουλάκης, προσκυνητές φτάνουν στο Ηράκλειο από την Αίγυπτο, την πατρίδα του Αγίου Μηνά αλλά και από την Αμερική.






