Κάθε χρόνο ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου γιορτάζεται από χιλιάδες πιστούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι προστρέχουν στα μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στην Παναγία, αλλά και στα πανηγύρια που οργανώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο κορωνοϊός όμως είναι… εδώ και στις εκκλησίες έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα για τους πιστούς. Μάλιστα, στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης, σε κανέναν από τους ναούς της χώρας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Οι μάσκες, οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ο προκαθορισμένος αριθμός πιστών ανά ναό θα συνοδεύσουν και εφέτος τον εορτασμό.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Creta24, στο Ηράκλειο, αρκετοί πιστοί με ευλάβεια και προσοχή, έσπευσαν να ανάψουν ένα κερί ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν έλειψε και ο συνωστισμός.
Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες:
- 1 άτομο ανά 15 τ.μ.
- ανώτατο όριο 100 άτομα
- υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας