Στο περίφημο δείπνο της «Δύναμης Πολιτών», την περασμένη Τρίτη, ακούστηκαν πολλά και διάφορα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από όλους τους παρευρισκομένους εντούτοις, σε ένα πράγμα ήταν όλοι σύμφωνοι: Ότι δίχως Βασίλη Λαμπρινό η ομάδα θα είχε διαλυθεί εδώ και καιρό!

Καλώς ή κακώς, το γεγονός ότι παραμένει ενωμένη και λειτουργική, οφείλεται αποκλειστικά στον Δήμαρχο.

Από τα πιο σημαντικά στοιχεία της βραδιάς, ίσως το σημαντικότερο ήταν το γεγονός ότι οι δυο εκ των τριών αντιδημάρχων για τους οποίους φημολογείται ότι έχουν προσωπική ατζέντα, Μαμουλάκης και Αναστασάκης δηλαδή, δεσμεύτηκαν ξεκάθαρα και δίχως περιστροφές ενώπιον των συναδέλφων τους ότι θα είναι στο πλευρό του Λαμπρινού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές (εκτός κι αν κατέβει για βουλευτής, ξεκαθάρισε ο Μαμουλάκης).

Η ομάδα των νεοδημοκρατών που δέχεται ή ενδέχεται να δεχτεί και την μεγαλύτερη πίεση, επίσης εμφανίσθηκε μπετόν – αρμέ στην στήριξή της προς τον Βασίλη Λαμπρινό.

Άρα ο Δήμαρχος απέσπασε, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, αυτό ακριβώς που ήθελε.

Επιπλέον, και παρότι προφανώς οι περισσότεροι έδειξαν να αντιλαμβάνονται ότι ο προεκλογικός αγώνας θα είναι μακρύς και δυσκολότερος από το 2014, από το δείπνο της Τρίτης αλλά και συνολικά από την μέχρι στιγμής πορεία της «Δύναμης Πολιτών», προκύπτει ένα αβίαστο συμπέρασμα: Ο Βασίλης Λαμπρινός έχει την ικανότητα να συνθέτει και να ενώνει.

Με τον «Κλεισθένη» να οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα σε ένα δημοτικό συμβούλιο με πολλές και ετερόκλητες φωνές, αυτό το πλεονέκτημα του Λαμπρινού έχει τη σημασία του. Όπως ακούστηκε σε αυτοδιοικητική παρέα ετούτες τις μέρες: «Ο Λαμπρινός είναι ο μόνος που θα μπορούσε να διοικήσει, έχοντας αντιδημάρχους τον Κουράκη, τον Σισαμάκη και τον Κουκιαδάκη»!