Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
24.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Το «ανοιχτό δείπνο» στο Thigaterra δημιούργησε μία άκρως βιωματική γαστρονομική εμπειρία (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Το Thigaterra άνοιξε τις πόρτες του στο δημοσιογραφικό κόσμο του νησιού σχεδιάζοντας αποκλειστικά για εκείνους ένα ολοκληρωμένο menu φιλοξενίας, γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.

Ο διάλογος, η επικοινωνία και η δημιουργικότητα αποτελούν κύρια συστατικά στοιχεία όλης της ομάδας του Thigaterra με την γαστρονομία να αποδεικνύει περίτρανα πως αποτελεί μία τέχνη που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα λαό τον καταλαβαίνεις καλύτερα μέσα τις συνταγές και τα πιάτα του.

Την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, το Thigaterra συνάντησε μέρος της δημοσιογραφικής κοινότητας του νησιού, σε ένα μεγάλο ανοιχτό τραπέζι στο χώρο του με στόχο την γνωριμία και την ανταλλαγή. H ομάδα του Thigaterra οργάνωσε και δημιούργησε ένα δείπνο με ένα ολοκληρωμένο και δημιουργικό menu από οποίο πηγάζει μία ολόκληρη κουλτούρα και φιλοσοφία.

Εσύ δημιουργείς την εμπειρία…

Εσύ επιλέγεις να ακολουθήσεις την δική σου γαστρονομική ιστορία…

Οι δημοσιογράφοι ήρθαν σε άμεση επαφή με την ιδέα που έγινε πράξη και με το όλο όραμα που ενσαρκώνει το Thigaterra. Οι αξίες και οι αρχές του Παγκόσμιου Κινήματος Slow Food «ενεργοποιήθηκαν» και μεταδόθηκαν με τον πιο βιωματικό τρόπο στους επισκέπτες οι οποίοι εξερεύνησαν σε πραγματικό χρόνο την ύπαρξη και την σημασία του.

Η ανάγκη της αποστολής της διάσωσης και διάδοσης της γαστρονομικής παράδοσης του κάθε τόπου καθώς επίσης και η ανάδειξη των μικρών παραγωγών αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές της βραδιάς και σαφώς εξέπληξαν μοναδικά τους παραβρισκόμενους.

Για αυτό και η συζήτηση γύρω από τον πρωτογενή τομέα της χώρας που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της γαστρονομίας απασχόλησε και γοήτευσε ιδιαίτερα. Είναι άλλωστε εξέχουσας σημασίας η προώθηση των τοπικών προϊόντων καθώς ενισχύουν την προσπάθεια των παραγωγών, την οικονομία αλλά και το τουριστικό brand της εκάστοτε περιοχής.

The Art of Slow Food…

ένα κίνημα οικο-γαστρονομίας, το οποίο με τις δράσεις του από μέλη σε κάθε γωνιά του κόσμου μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία στη διατροφική μας καθημερινότητα, επιδιώκοντας τον σταδιακό επαναπροσδιορισμό των γευστικών μας συνηθειών και απαιτήσεων τονίζοντας ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην πρόσβαση στο καλό, καθαρό και «δίκαιο» φαγητό.

Έπειτα από την συζήτηση σε ένα από τα καίρια θέματα που «δουλεύει» και «προωθεί» το Thigaterra, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου πρόσφερε με την μορφή ξενάγησης, την φιλοξενία των δημοσιογράφων στο Κελάρι, στο Olive Bar και στο Deli.

Εκεί σε πραγματικό χρόνο οι επισκέπτες παρακολούθησαν και εξερεύνησαν το κρασί και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο «χρόνο». Γνώρισαν ετικέτες κρασιών και ελαιόλαδων από κάθε σημείο της Ελλάδας και μέσα από μία ολοκληρωμένη γευσιγνωσία, ανακάλυψαν τις ποικιλίες, γνώρισαν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και γοητεύτηκαν από τα αρώματα, τις υφές και τις γεύσεις καθώς και την μοναδικότητα του καθένα ξεχωριστά.

Η στάση στο Deli του εστιατορίου τους έκανε ένα μικρό «ζέσταμα» για τις συνταγές που καλωσόρισαν αργότερα στο σχεδιασμένο αποκλειστικά για εκείνους «ανοιχτό δείπνο» με μία δημιουργική γαστρονομία να τους υπόσχεται την πιο βιωματική εμπειρία.

Σε αυτό το ραντεβού στο «ανοιχτό δείπνο» φιλοξενίας, γνωριμίας,

αλληλεπίδρασης και απόλαυσης πρωταγωνιστής ήσουν Εσύ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα