Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
22.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Τιμές που… ζαλίζουν- «Έσπασε» το φράγμα των 6 ευρώ το πιτόγυρο στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Πιτόγυρο από… χρυσάφι στο Ηράκλειο – Αν πάλι προτιμήσετε να φάτε μπιφτέκι τυλιχτό σε πίτα, μπορεί να χρειαστεί να δώσετε και πάνω από 7 ευρώ

 

 

Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων και ένα από τα φαγητά που έχουν ταυτιστεί διεθνώς με τη χώρα μας, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας.

Οι εποχές που το πιτόγυρο κόστιζε -τουλάχιστον στην Κρήτη- 2,50 ευρώ ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, καθώς χρόνο με το χρόνο οι τιμές παίρνουν την ανιούσα.

Η έρευνα του Creta24 σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού, δείχνει πως η τιμή για το αγαπημένο πιτόγυρο σε ψητοπωλεία του Ηρακλείου «έσπασε» το φράγμα των 6 ευρώ, αγγίζοντας ακόμη και τα 6,50 ευρώ!

Σε άλλες περιπτώσεις η τιμή διαμορφώνεται στα 6 ευρώ ή λίγο παραπάνω, ενώ κάποια καταστήματα, προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές λίγο πιο κάτω από τα 6 ευρώ:

Ελάχιστες είναι πια οι περιπτώσεις στο Ηράκλειο, που το πιτόγυρο είναι κάτω από τα 5 ευρώ:

Αν προτιμήσετε πάλι να φάτε μπιφτέκι τυλιχτό σε πίτα, μπορεί να χρειαστεί να δώσετε και πάνω από 7 ευρώ:

 

Σύμφωνα πάντως με επιχειρηματίες του κλάδου, η άνοδος των τιμών στις πρώτες ύλες έχει προκαλέσει «ράλι» ανόδου και για τις τιμές στο πιτόγυρο και το σουβλάκι.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα