Μια 21χρονη Αμερικανίδα, η οποία έγινε viral εξαιτίας ενός βίντεο που ανέβασε πριν από μερικές εβδομάδες στο TikTok, όπου παραπονιόταν με δάκρυα στα μάτια για το πόσο έχει δυσκολέψει την καθημερινότητά η πρώτη της δουλειά με ωράριο 9 με 5, απάντησε στους επικριτές της που την χαρακτήρισαν κακομαθημένη και χρησιμοποίησαν – κατά την ίδια – τα λεγόμενά της για να επιτεθούν στη γενιά Z.
Η Μπριέλ Άσερο μίλησε στο Rolling Stone για την ανάρτησή της που δίχασε τα social media, αφού ορισμένοι σχολιαστές ταυτίστηκαν με τη νεαρή κοπέλα που μόλις βγήκε στην αγορά εργασίας, ενώ άλλοι την επέκριναν σφοδρά κατηγορώντας τη για «αχαριστία» και «τεμπελιά».
Σύμφωνα με την ίδια, μια μερίδα – κυρίως δεξιών – σχολιαστών απομόνωσαν ορισμένες φράσεις της και τις χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν τη δική τους πολιτική ατζέντα, ενώ η ίδια ήθελε μόνο να εκφράσει τα συναισθήματά της και να ζητήσει τη γνώμη της κοινότητας του TikTok.
@brielleybelly123 im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live
Στο αρχικό της post που δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου και έχει εκατομμύρια views, η απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας παραπονιόταν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή της το ωράριο της νέας της εργασίας. Η κοπέλα, που εργάζεται για πρώτη φορά σε θέση γραφείου με ωράριο 9-5, πέντε μέρες την εβδομάδα, μίλησε για το πώς δεν της μένει καθόλου χρόνος και ενέργεια για να έχει προσωπική ζωή.
Η νεαρή αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Νιου Τζέρσι, εξαιτίας των ακριβών ενοικίων στη Νέα Υόρκη, και έτσι ξοδεύει κάθε μέρα αρκετές ώρες στις συγκοινωνίες από και προς την δουλειά της. Το αποτέλεσμα είναι να φεύγει το πρωί, κατά τις 7.30, και να επιστρέφει σπίτι της κατά τις 18.15 το νωρίτερο, όπως λέει η ίδια.
«Το μόνο που θέλω είναι να κάνω ντους, να φάω και να κοιμηθώ. Δεν έχω καν χρόνο ή ενέργεια να μαγειρέψω η ίδια το δείπνο μου. Δεν έχω την ενέργεια να βγω, ούτε που μου περνάει από το μυαλό. Είμαι τόσο ταραγμένη», λέει η 21χρονη στο επίμαχο βίντεο.
the girl crying about her 9 to 5 is right. working 40+ hours sucks and no one should have to do it !!!!!!!
— bimbo genius (@LITTLEM0TEL) October 26, 2023
Αν και αρκετοί σχολιαστές, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, συμφώνησαν με την Μπριέλ, λέγοντάς της ότι την καταλαβαίνουν και συμπάσχουν μαζί της, υπήρξαν και πολλοί που της επιτέθηκαν, λέγοντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «τεμπελιάς» και «αδυναμίας» της γενιάς Ζ. Πολλά σχόλια αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στις ΗΠΑ αναγκάζονται να εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες, προσθέτοντας ότι η νεαρή πρέπει να ωριμάσει και να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αληθινής ζωής.
A youngster from the Hand Held Device Generation freaks out over her first 9 to 5 job. If this is the polluted well to draw from for our nation’s future leaders, abandon all hope and set sail for Scandinavia. Welcome to the real world, cupcake, been…
— Chuck Burnes (@ChuckBurne51637) October 25, 2023
Μιλώντας στο Rolling Stone, η Μπριέλ υποστήριξε ότι η εικόνα που δημιούργησαν για εκείνη συντηρητικοί λογαριασμοί των social media και ΜΜΕ όπως το Fox News είναι εσφαλμένη. Η ίδια εξήγησε ότι θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που βρήκε μια δουλειά που της αρέσει στον τομέα των ονείρων της και η ανάρτησή της απευθυνόταν σε συνομήλικά της άτομα που βιώνουν την ίδια δυσκολία να προσαρμοστούν στην αγορά εργασίας, ιδίως μετά την πανδημία που τους κράτησε για πολλούς μήνες μακριά από τα πανεπιστήμια και τα μαθήματα.
People acting as if this is unrelatable I guess?
The adjustment to full-time work was miserable.
I’ve spent the past decade clawing back time in my day.You weren’t built to put up with that life.
Maybe you forgot.
Maybe you’re dead inside.https://t.co/2gJm7Ub56T— Wayne Rowcliffe 🦬 (@wrowclif) October 27, 2023
Η 21χρονη υπερασπίστηκε τη γενιά της, λέγοντας ότι όσοι ανήκουν στη Gen Z δουλεύουν το ίδιο σκληρά με τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, και μάλιστα με χαμηλότερους μισθούς και υψηλότερο κόστος ζωής. Επίσης κατηγόρησε τους haters της λέγοντας ότι απλώς ξεσπούν πάνω της την οργή που νιώθουν επειδή σπατάλησαν μεγάλο μέρος της ζωής τους κάνοντας υπερωρίες και δουλεύοντας εξαντλητικά. «Το μόνο που ήθελα εγώ ήταν να φέρω κοντά τα άτομα που αισθάνονται έτσι, ώστε να υπάρξει – εάν αυτό είναι εφικτό – μια αλλαγή», σημειώνει.