Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
12.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Τι έκανε για την Τζωρτζίνα το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Οι γιατροί προειδοποιούσαν

Πρέπει να διαβάσετε

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, ενώ νέες αποκαλύψεις για τις υποψίες που είχαν οι γιατροί έκανε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάζεται άψογα με τα νοσοκομεία και γι’ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας (Ρίο) «για να στηρίξουμε την οικογένεια».

«Ιατρικά και ψυχολογικά», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος. «Όταν μια οικογένεια έχει χάσει δύο παιδιά και ένα παιδί έχει πρόβλημα, τότε χρειάζεται στήριξη», είπε.

«Οι γιατροί μας δήλωσαν κάποιες υποψίες» που είχαν επισήμανε ο κ. Γιανννόπουλος. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» εξήγησε ότι λόγω της καλής σχέσης που υπάρχει με τους γιατρούς αυτά τα πράγματα ειπώθηκαν εμπιστευτικά. «Δεν μας είπαν ακριβώς λεπτομέρειες», τόνισε.

«Δεν μπορούσαμε να καταγγείλουμε κάτι γιατί δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο», σημείωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος. «Τους καθοδηγήσαμε (σ.σ. τους γιατρούς) να απευθυνθούν στην Εισαγγελέα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η οικογένεια αρνήθηκε τη βοήθεια

Έπειτα ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε ότι η οικογένεια δεν ήθελε κάτι από το «Χαμόγελο», αν και σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει και με άλλες οικογένειες. «Γι’ αυτό δεν το θεωρήσαμε κάτι περίεργο», σημείωσε.

Ο κ. Γιαννόπουλος έπειτα εξήγησε πώς θα μπορούσε να είχε βοηθηθεί η οικογένεια και υπογράμμισε ότι με την οικογένεια Δασκαλάκη – Πισπιρίγκο ήρθαν σε επαφή οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» από την Πάτρα.

Ο συνεργάτης του «Χαμόγελου» που επικοινώνησε με την οικογένεια δεν εντόπισε κάτι περίεργο, εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

Δύο φορές επικοινώνησαν οι γιατροί με το «Χαμόγελο»

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εκλήθη δύο φορές και όχι μία από τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ρίου.

Στην πρώτη επικοινωνία έγινε ενημέρωση για μία οικογένεια που ήδη έχει χάσει δύο παιδιά και κινδυνεύει και το τρίτο.

Λίγες ημέρες μετά έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα. Σε αυτό, ο γιατρός του νοσοκομείου Ρίου ήταν «ξεκάθαρος», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «κάτι περίεργο να συμβαίνει» και πως δεν δικαιολογούνται όλα αυτά που συνέβαιναν με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Προσπάθησε να «χτίσει» άλλοθι η μάνα

Στις προσπάθειες που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε να δημιουργήσει άλλοθι για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας αναφέρθηκε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση.

Όπως υπογράμμισε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η 33χρονη κατηγορούμενη προσπάθησε να δημιουργήσει ένα άλλοθι όταν έκανε τη μοιραία «επίθεση» στο παιδί της.

Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγεί την κεταμίνη στο μικρό παιδί και λίγη ώρα αργότερα μιλάει στο τηλέφωνο με μια φίλη της. Γεγονός που η ίδια η μητέρα επικαλείται για να τονίσει την αθωότητά της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, η 33χρονη μητέρα ήταν αδιάφορη για τα ηχητικά σήματα των μηχανημάτων που υποστήριζαν τη Τζωρτζίνα και υποτονική στο να καλέσει τους γιατρούς για βοήθεια.

Επίσης, αφού το παιδί κατέληξε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε sms σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τα όσα της είχαν συμβεί. «Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ένα από αυτά.

Παράλληλα, το «LIVE NEWS» παρουσίασε και το «ημερολόγιο» του μαρτυρικού θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τις στιγμές που το άτυχο παιδί είχε τα επεισόδια, τα οποία σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οφείλονται στη χορήγηση κεταμίνης από την ίδια της τη μητέρα.

Συγκλονιστικά τα στοιχεία της δικογραφίας

Συγκλονιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας είχε επί της ουσίας… προαναγγελθεί μία ημέρα πριν από την ίδια της τη μητέρα στους γιατρούς περιλαμβάνονται στη δικογραφία, με βάση την οποία ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου η ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Από τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας προκύπτει η «μεθοδικότητα» που χαρακτήριζε τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όλο το διάστημα της νοσηλείας του παιδιού, φροντίζοντας να παραμείνει σε μονόκλινο δωμάτιο, η αγωνία της να πληροφορηθεί τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό ενώ παράλληλα, είχε αναλάβει η ίδια τη σίτιση του επικαλούμενη ότι είχε γνώσεις και μπορούσε να σιτίσει το παιδί της, το οποίο είχε γαστροστομία.

Η Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.

Αποκλειστικά η νοσοκόμα

Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Σημειώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2022 αποχώρησε ο πατέρας και έμεινε μόνον η Πισπιρίγκου μέχρι και το θάνατο της, τονίζεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Αστυνομία.

Η 33χρονη μητέρα η οποία βρισκόταν πάντα δίπλα στη μικρή Τζωρτζίνα, όπως σημειώνουν γιατροί και νοσηλευτές, έμεινε ατάραχη ακόμη και όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο στην 9χρονη, στις 29 Ιανουαρίου. «Λίγο πριν από τις 2.30 μία απο τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.

Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο.

Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Οταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.

Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοικό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφιγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα