Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown άφησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας πως αυτά ναι μεν δεν είναι ευχάριστα, αλλά δεν θα μπορούμε να τα αποφύγουμε αν ξεφύγει η κατάσταση.
«Εάν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς και πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα. Δεν τα θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορώ να τα αποφύγω (σ.σ. τα τοπικά lockdown) όταν η κατάσταση τα επιβάλλει».
Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να περάσει ανώδυνα από τη χώρα μας η μετάλλαξη Δέλτα.
«Αυτό το λαμβάνουν υπόψη όλες οι τουριστικές αγορές. Η ευθύνη μας, απέναντι στη ζωή μας, πρώτα από όλα αλλά και στον τουρισμό μας, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Να εμβολιαστούμε όλοι ώστε και αυτό το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα να περάσει, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας», είπε.
Πηγή: cnn.gr


