Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο επαφών του με αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς.

Στην ατζέντα του υπουργού και υγειονομικά θέματα καθώς η μετάλλαξη Δέλτα που έχει εξαπλωθεί στην Κρήτη και η επιβαρυμένη εικόνα του νησιού έχουν προκαλέσει ανησυχία και στον τουρισμό, με τους παράγοντες του κλάδου να αναμένουν με αγωνία το μήνυμα που θα στείλει ο Χάρης Θεοχάρης από τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης επισκέφτηκε το πρωί τη Λότζια, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο κατά τη διάρκεια της οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις για το «εμβληματικό», όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός έργο, της μαρίνας στον κόλπο του Δερματά.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως το έργο ωριμάζει και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που «ταιριάζει με την στρατηγική του υπουργείου».

Ακολούθως ο κ. Θεοχάρης βρέθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και συμμετείχε σε σύσκεψη με τουριστικούς φορείς.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στην Κρήτη. Συζητάμε μια σειρά από έργα, ζητήματα ή προβλήματα για να παρακολουθήσουμε την πορεία του τουριστικού προϊόντος», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στη χώρα, αλλά και ειδικότερα στην Κρήτη, ωστόσο τόνισε πως για να είναι ρεαλιστικό ένα καλό σενάριο για τη σεζόν θα πρέπει όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι να συνεχίσουμε αταλάντευτα σε αυτό το δρόμο της υπευθυνότητας με ανοιχτό το τουριστικό προϊόν, όμως συγχρόνως με ασφάλεια. Ζητάω από όλους και όλες να τρέξουν να εμβολιαστούν, όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, γιατί είναι το μόνο διαβατήριο στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, το μόνο διαβατήριο στην ενίσχυση των τουριστικών ροών, είναι το μόνο διαβατήριο που θα κρατήσει τη χώρα ανοιχτή και το τουριστικό προϊόν ακμαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα μας τα κατάφερε και τα κατάφερε με σκληρή δουλειά. Όλα είναι μπροστά μας. Η μάχη είναι συνεχής και το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο. Πηγαίνουμε βδομάδα με τη βδομάδα αλλά είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός τουρισμός ξέρει να κερδίζει μάχες και θα την κερδίσει και αυτή», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υπογράμμισε ότι ο τουρισμός πηγαίνει καλά, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.  «Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, δεν υπάρχει τουρισμός χωρίς εμβολιασμό. Από την επόμενη εβδομάδα η 7η ΥΠΕ με κινητή μονάδα ξεκινάει εμβολιασμούς σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης ανέφερε, ότι έγινε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού. «Η Κρήτη δεν χρειάζεται αποφάσεις τύπου Μυκόνου. Εάν χτυπηθεί η ναυαρχίδα του τουρισμού (Κρήτη) θα βουλιάξει ο στόλος όλος… και συμφώνησε μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βλατάκης επεσήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ότι, το μεγάλο στοίχημα είναι «να μην μας κλείσουν οι χώρες από όπου αντλούμε πελάτες». Αναφορικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας ο κ. Βλατάκης ανέφερε, ότι, η Κρήτη δεν έχει πρόβλημα και ότι υπάρχουν αρκετά δωμάτια στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Αυτήν την ώρα ο υπουργός βρίσκεται στο Δημαρχείο Χερσονήσου, όπου έχει συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σέγκο.