Θέλεις να μάθεις γιατί ζητάω την ψήφο σου;

Πρέπει να διαβάσετε

Είναι μια εύλογη απορία που γνωρίζω ότι έχεις και θα ήθελα να την απαντήσω με ειλικρίνεια και σεβασμό. Έτσι δηλαδή όπως αντιμετωπίζω τη σχέση μας μέχρι σήμερα.

Όπως είναι κοινώς αποδεκτό, την περίοδο 2011 – 2018, κάναμε πολλά. Πάρα πολλά έργα υποδομών, ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας. Παρά την οικονομική κρίση και τις περικοπές, τις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, τις αλλαγές στους νόμους των δημοσίων έργων, κλπ, καταφέραμε και ολοκληρώσαμε περισσότερα από 1500 έργα, παρεμβάσεις και δράσεις σε ολόκληρο το Μαλεβίζι. Σε όλους τους τομείς.

Αλλά έχουμε κι άλλα, εξίσου σημαντικά μπροστά μας…

Για παράδειγμα, φτιάξαμε συνολικά 11 νέες σχολικές δομές. Λύκειο, δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα: Θέλουμε ένα Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), ένα ειδικό σχολείο, ένα ακόμα δημοτικό, ένα ακόμα νηπιαγωγείο κι έναν ακόμα βρεφονηπιακό σταθμό στο Γάζι και αλλού.

Στον πολιτισμό, φτιάξαμε το Μουσείο μας, την Πινακοθήκη και το Πολιτιστικό μας Κέντρο σε ιδιόκτητους χώρους, φτιάξαμε όμως και μια εξαίρετη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αληθινούς θησαυρούς στα αρχεία της. Αυτή η βιβλιοθήκη, χρειάζεται τον δικό της ιδιόκτητο χώρο κάτι για το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει τη σχετική μελέτη για χρηματοδότηση. Δημιουργήσαμε 3 νέα μουσεία σε οικισμούς (Μονή, Σάρχο, Καμάρι). Μουσεία που μαζί με το μουσείο του Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε και την αίθουσα τέχνης Γιάννη Κλινάκη στο Μάραθος, αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους σε Τύλισο, Παλαιόκαστρο, Κρουσώνα και αλλού, μας επιτρέπουν σήμερα να «χτίζουμε» τις λαογραφικές – πολιτιστικές – ιστορικές διαδρομές του Μαλεβιζίου. Τις διαδρομές που θα φέρουν τον τουρίστα στην ενδοχώρα του Δήμου και θα τονώσουν τις μικρές, τοπικές οικονομίες, αλλά και θα «μεταδώσουν» την παράδοση και τον πολιτισμό μας στη νέα γενιά του τόπου μας.

Κάναμε πολλά και στις κοινωνικές δομές: Ιδιόκτητο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), ιδιόκτητο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στον Σκαφιδαρά, νέα ΚΑΠΗ, κλπ, πολλές εθελοντικές δομές (παντοπωλείο, ιατρεία, φαρμακείο, μαγειρείο, κλπ,) αλλά οι αδύναμοι συμπολίτες μας χρειάζονται ακόμα εντονότερη στήριξη.

Στον τομέα των αναπλάσεων, σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς, έχουμε πλούσιο έργο να παρουσιάσουμε: Πλακοστρώσεις, κυβόλιθοι, αναπλάσεις παλαιών κτιρίων, νέες πλατείες, κρήνες, περιπατητικές διαδρομές στη φύση και πολλά άλλα. Όμως, υπάρχουν ακόμα ανάγκες για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στην καθημερινότητα, μπορεί να λύσαμε το πρόβλημα υδροδότησης με τις 2 μονάδες αφαλάτωσης, μπορεί να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, μπορεί να έχουμε στη διάθεση των πολιτών περισσότερα από 15.000 τ.μ. δωρεάν στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου και τόσα άλλα, η οδοποιία μας όμως χρειάζεται βελτίωση. Μπορεί να κατασκευάσαμε ποδηλατόδρομο, skate park και πολλές παιδικές χαρές, γήπεδα και γυμναστήρια, η νεολαία μας όμως απαιτεί – και πολύ καλά κάνει – κι άλλες παρεμβάσεις. Και σήμερα που έχουμε προχωρήσει ικανοποιητικά τα σχέδια πόλης (σε κάποια από αυτά είμαστε στις τελικές τους φάσεις) μας ανοίγονται νέοι δρόμοι ανάπτυξης και δημιουργίας αφού θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους ελεύθερους, κοινόχρηστους χώρους.

Στις μεγάλες υποδομές, μπορεί να κατασκευάσαμε μονάδες βιολογικού καθαρισμού και νέα δίκτυα σε όλους σχεδόν τους οικισμούς, μένουν όμως ακόμα 2-3 που πρέπει να γίνουν. ‘Η να αναπτύξαμε το σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. – οπότε πλέον σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα έχουμε άμεση εικόνα για ό,τι συμβαίνει στο δίκτυό μας – αντικαθιστούμε και όλα τα υδρόμετρα με «έξυπνα» ασύρματα ρολόγια, θέλουμε όμως να κάνουμε τα «πράσινα» δίκτυα και να αυτονομήσουμε ενεργειακά τη Δημοτική Επιχείρηση.

Όπως και στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής, έχουμε κατασκευάσει νέα αρδευτικά δίκτυα, η αγροτική οδοποιία όμως, ειδικά μετά από τον χειμώνα που περάσαμε, έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. Ή στην περίπτωση των Ληνοπεραμάτων, που καταφέραμε με αγαστές συνεργασίες να χαρακτηριστεί η περιοχή τουριστική, να ανοίξει για πρώτη φορά η νομική οδός για την απομάκρυνση των ρυπογόνων μονάδων και να μπορεί να προχωρήσει ένας σχεδιασμός τουριστικής αξιοποίησης. Αλλά και στα τεχνικά έργα, όπου διανοίξαμε πολλά χιλιόμετρα νέων δρόμων, διαπλατύναμε άλλα σημεία, ξεκινάμε για παράδειγμα τη σύνδεση Γαζίου – Ηρακλείου με έναν σύγχρονο δρόμο, ανάλογο της 62 Μαρτύρων, έχουμε όμως ακόμα δουλειά να κάνουμε.

Όπως καταλαβαίνεις έγιναν σίγουρα πολλά, ο τόπος μας όμως χρειάζεται περισσότερα. Έχει ανάγκη αυτά που έχουμε ήδη δρομολογήσει, αυτά για τα οποία έχουμε έτοιμες μελέτες για χρηματοδότηση. Αυτό είναι που επιθυμώ για την επόμενη ημέρα: Να συνεχιστεί η υλοποίηση αυτού του τόσο φιλόδοξου αλλά συνάμα ρεαλιστικού προγράμματος, που πηγαίνει το Μαλεβίζι μπροστά, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα δουλειάς!

Γι’ αυτό και ζητάω την ψήφο σου. Και την ζητάω με ειλικρίνεια και τον αμέριστο σεβασμό που γνωρίζεις ότι τρέφω για εσένα, μαζί με μια μεγάλη, αξιόπιστη και αποτελεσματική ομάδα υποψηφίων συμβούλων, έμπειρων και νέων, με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, που συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες. Και με ένα μέσο όρο ηλικίας των συμβούλων τα 43 μόλις χρόνια αλλά και την προσωπική μου πείρα, είμαι απόλυτα βέβαιος για ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον φυσικά, εσύ μου δώσεις αυτή την ευκαιρία!

Άλλα Πρόσφατα