Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Τέμπη: Συγκλονίζει η 19χρονη Βασιλική που επέζησε – «Βγήκαμε από μια τρύπα στο πάτωμα του κυλικείου»

Πρέπει να διαβάσετε

Σοκ προκαλούν όσα αναφέρει στην τηλεόραση του Alpha η 19χρονη Βασιλική, επιζήσασα της τραγωδίας στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση τρένων που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν μαζί με τον φίλο της στο μοιραίο βαγόνι του κυλικείου. Οι δύο τους επέστρεφαν από την πόλη τους, τη Θήβα, στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζουν.

Εκείνη σώθηκε αλλά τραυματίστηκε, όπως και ο φίλος της, ο Στέλιος, ο οποίος αποσωληνώθηκε μόλις τη Δευτέρα. Κι αυτό, επειδή κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη μοιραία αμαξοστοιχία αμέσως μετά τη σύγκρουση μέσω μιας τρύπας στο πάτωμα.

«Την ώρα της σύγκρουσης ήμασταν στο πρώτο τραπέζι του κυλικείου… Ακούστηκε ένα μπαμ και μαύρισαν όλα. Έπιασε απευθείας φωτιά. Βρήκαμε γρήγορα τις αισθήσεις μας. Φώναξα τον Στέλιο. Μου είπε ότι είναι εδώ. Είχε τρύπα στο πάτωμα. Είχε ανοίξει το πάτωμα μπροστά μας. Βγήκαμε από εκεί, βγήκαμε έξω. Εμείς δεν είχαμε κινητά, βρήκαμε ένα τηλέφωνο ξεκλείδωτο. Πήρα τον μπαμπά μου…».

«Ο κόσμος καιγόταν, έπεφτε από τα βαγόνια», λέει η 19χρονη επιζήσασα της τραγωδίας στα Τέμπη

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή της, η 19χρονη λέει: «Περπατήσαμε λίγα μέτρα παρά πέρα. Ο κόσμος καιγόταν! Έπεφτε από τα βαγόνια. Βγήκαν και άνθρωποι που ήταν καλά, με βαλίτσες. Ο Στέλιος ήταν ξυπόλυτος και κρύωνε. Ζητάγαμε από τον κόσμο να μας δώσει μπουφάν. Μου έλεγε να πάμε στη φωτιά που έβγαζε το βαγόνι για να ζεσταθεί. Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε, ότι αυτές ήταν οι τελευταίες μας στιγμές».

Από τα δύο παιδιά, το αγόρι τραυματίστηκε πιο σοβαρά στη φονική σύγκρουση. «Ο Στέλιος είχε κάποια εγκαύματα, εγώ είχα σπάσει τη σπονδυλική στήλη στα πλευρά, κάποιο κάταγμα στο πόδι…». Στην κατάσταση αυτή βρήκαν κουράγιο και άρχισαν να περπατούν μέσα στη νύχτα για να σωθούν. Και τα κατάφεραν. Σύμφωνα με όσα είπε το κορίτσι στην Τατιάνα Στεφανίδου, ήταν οι πρώτοι τραυματίες που πήραν τα ασθενοφόρα. Ο Στέλιος είχε τον αριθμό «1» και εκείνη τον αριθμό «2».

«Εμείς όταν βγήκαμε ήταν πάρα πολύ νωρίς. Όταν βγήκαμε ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Δεν είδα να βγαίνουν άλλοι από το κυλικείο, που είχε μετατραπεί σε μάζα. Είχε καεί όλο. Δεν ξεχώριζες ότι εκεί ήταν το κυλικείο και βγήκαμε από εκεί. Κόσμος πήδαγε για να σωθεί από το άλλο βαγόνι, που είχε πέσει πάνω από το κυλικείο. Κανένας δεν ξέρω αν βγήκε από το κυλικείο και αν τα κατάφερε».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα