Με όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους ότι το μόνο που επιδιώκει η Κυβέρνηση είναι η πλήρης κομματικοποίηση του Κράτους, αδιαφορώντας για το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει για την ενδυνάμωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και μάλιστα καταστρατηγώντας ή και ακυρώνοντας στην πράξη ακόμα και τους δικούς της νόμους.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2016 ψήφισαν σχετικό νόμο για την στελέχωση θέσεων ευθύνης του Δημοσίου για να ενισχυθεί όπως υποστήριξαν η αντικειμενικότητα και η αξιοκρατία. Η στρεβλή εφαρμογή αυτού του «εμβληματικού» νόμου αποδεικνύει ότι μοναδικός τους στόχος ήταν η άλωση του Κράτους.

Ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη αναστολής διορισμών και προσλήψεων, η Κυβέρνηση με συνεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της πρόσθεσε σειρά εξαιρέσεων, με τις οποίες επιτρέπονται διορισμοί και προσλήψεις προσωπικού χωρίς έγκριση από την αρμόδια υπουργική επιτροπή.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για διόγκωση του Δημοσίου και προσπάθεια κομματικοποίησης των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούν σε υπουργεία, γραμματείες και βουλευτές το 2015 ήταν 1.900, ενώ τώρα είναι 2.800.

Ως η επόμενη Κυβέρνηση του τόπου, θα εφαρμόσει το σχέδιό της ώστε η αναλογία προσλήψεων προς απολύσεις να είναι 5 προς 1 μέχρι να εξορθολογιστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και να λειτουργήσει η κινητικότητα.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Ξενογιαννακοπούλου οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να έχουν οι πολίτες πλήρη εικόνα του αριθμού, του τρόπου και της σκοπιμότητας αυτών των προσλήψεων.

Η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου είναι μία γαντζωμένη στις ιδεοληψίες της κυβέρνηση που βουλιάζει τη χώρα στην ανασφάλεια.

Βασίλης Βαρούχας

Ο Βασίλης Βαρούχας είναι Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Υπεύθυνος Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Νέων Επιστημών