Σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή που καλύπτεται από κάγκελα και ειδικά τζέρσει οι συμμετέχοντες μονομαχούν με τα χρονόμετρα και τους συναθλητές τους. Σε αυτή την εκδήλωση που διαρκεί όλο το Σαββατοκύριακο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών κάνουν την εμφάνισή τους από καρτ μέχρι οχήματα που πλαγιολισθαίνουν προσφέροντας θέαμα.

Καλά στην υγεία του είναι ο 6χρονος – Πώς συνέβη το ατύχημα…

Το ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε ένα παιδί μόλις 6 ετών, συνέβη κατά τη διάρκεια σημερινής επίδειξης και μάλιστα με ηλεκτρικά καρτ που για πρώτη φορά έκαναν επίσημα την εμφάνισή τους μπροστά σε κοινό. Στο τιμόνι του ηλεκτρικού οχήματος το οποίο έπεσε πάνω τον νεαρό αθλητή βρισκόταν ο Νίκος Σ. που διαθέτει μεγάλη εμπειρία από καρτ. Το NewsAuto επικοινώνησε μαζί του ο οποίος φανερά σοκαρισμένος από το περιστατικό εξήγησε το πώς έγινε το περιστατικό:

Τι δήλωσε ο οδηγός στο Newsauto

«Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι πολύ καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ελέγξουν οι γιατροί πώς όλα είναι καλά. Οι εξετάσεις έχουν βγει καθαρές. Πρέπει να αναφέρω την άμεση ανταπόκριση της οργάνωσης καθώς όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε ενώ το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα για να παραλάβει το νεαρό θεατή. Βασικά δεν ήταν αγώνας και δεν πιέζαμε όπως κάνουμε σε αγώνες. Ήταν επίδειξη. Πήγα να περάσω από δεξιά και να μπω στην αγωνιστική μου γραμμή. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα βύθισμα του δρόμου που με έκανε να έρθω σε επαφή με ένα άλλο καρτ, με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο και να ανατραπεί το δικό μου όχημα. Εγώ είμαι καλά με λίγους μώλωπες στα πόδια».

Την ώρα της σύγκρουσης των δύο καρτ οι ταχύτητες ήταν περίπου στα 60 χλμ./ώρα.