Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα , η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ  Ηρακλείου προχώρησε σε μια ανακοίνωση όπου κάνει αναφορά για υποκρισία, παλαιοκομματικές πρακτικές και εμπαιγμό των Κρητικών, με αφορμή όπως αναφέρεται , τα μεγάλα έργα στο νησί. Πιο συγκεκριμένα τονίζεται:

“Περισσεύει σε κάποιους η υποκρισία και το πολιτικό θράσος για τα μεγάλα έργα της Κρήτης όπως ο ΒΟΑΚ, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο δρόμος της Μεσαράς, η ηλεκτρική διασύνδεση  τα οποία είχαν παραπέμψει στις καλένδες, εμπαίζοντας τους Κρητικούς επί δεκαετίες. Τώρα που οι διαδικασίες προχωρούν έντρομοι ανακαλύπτουν την Αμερική και επιχειρούν να παραπληροφορήσουν, να προκαλέσουν σύγχυση και στρεβλές εντυπώσεις στον κόσμο, με μόνο στόχο να κουκουλώσουν την ανεπάρκεια προηγουμένων κυβερνήσεων και προσώπων.

Δεν πετυχαίνουν όμως τίποτε με παλαιοκομματικές πρακτικές του χθες, καθώς άπαντες οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιοι φέρουν την ευθύνη για τη στασιμότητα κρίσιμων έργων για το νησί μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα  τους δεν πείθουν κανένα. Άφησαν με δική τους πολιτική ευθύνη εκτός μεγάλων έργων την Κρήτη απαξιώνοντας τον τόπο μας.

Παρά τον ανηλεή πόλεμο και τον καθημερινό βομβαρδισμό με παραπληροφόρηση ο λαός μας δεν ξεγελιέται. Ξέρει καλά ποιοι ευθύνονται για τα προβλήματα της χώρας μας, τη χρεοκοπία, τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Αλήθεια πότε θα εξοφλήσουν τα 200 εκ ευρώ που χρωστάνε σε δάνεια τα κόμματα τους και τα επιβαρύνθηκε ο ελληνικός λαός?

Δεν μας φοβίζουν. Προχωράμε με το λαό, για το λαό με μόνη στήριξη από το λαό.”