Στο Πακιστάν, η αστυνομία συνέλαβε τους ιδιοκτήτες ενός λιονταριού-κατοικίδιου που επιτέθηκε σε μια γυναίκα και τα τρία μικρά παιδιά της αφού δραπέτευσε.
Δραματικό υλικό από κάμερα ασφαλείας από την ανατολική πόλη της Λαχόρης, έδειξε πώς το άγριο ζώο πήδηξε πάνω από έναν τσιμεντένιο τοίχο και κυνήγησε τη γυναίκα, ενώ τρομοκρατημένοι περαστικοί έτρεχαν να σωθούν.
Owner arrested by wildlife authorities after illegal pet lion escapes in Pakistan’s Lahore city #Lahore https://t.co/zF75VMU04J
— Gulf Today (@gulftoday) July 4, 2025
VIDEO: Escaped lion attacks woman, children in Pakistan’s Lahore city, owner arrested #Lahore https://t.co/zF75VMU04J pic.twitter.com/BtsiBvWNGk
— Gulf Today (@gulftoday) July 4, 2025
Η γυναίκα και τα παιδιά της, ηλικίας πέντε και επτά ετών, υπέστησαν τραύματα στα χέρια και το πρόσωπό τους, αλλά βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.
Η αστυνομία κατηγορεί τους ιδιοκτήτες του λιονταριού για κατοχή άγριου ζώου χωρίς άδεια, και για αμέλεια η οποίο οδήγησε στην απόδρασή του. Το λιοντάρι συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε πάρκο άγριας ζωής.
Οι μεγάλες γάτες ως κατοικίδια αποτελούν σύμβολο κοινωνικής θέσης στο Πακιστάν, όπου είναι νόμιμο να έχει κανείς λιοντάρια, τσιτάχ, τίγρεις, πούμα και τζάγκουαρ, αφού πρώτα τα καταχωρήσει και καταβάλει εφάπαξ τέλος 50.000 ρουπιών (176 δολάρια, 129 λίρες) ανά ζώο.
Ωστόσο, τέτοια ζώα πρέπει να στεγάζονται εκτός των ορίων της πόλης. Η Λαχόρη, που βρίσκεται στην επαρχία Παντζάμπ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.
Ο πατέρας των παιδιών ισχυρίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες του λιονταριού παρακολουθούσαν απαθείς την ώρα που το κατοικίδιο τους επιτίθετο στην οικογένειά του την Τετάρτη. Συμπλήρωσε ότι δεν έκαναν τίποτα για να το συγκρατήσουν.
Το βίντεο έδειχνε τη γυναίκα να σηκώνεται και στη συνέχεια να τρέχει πίσω για να ζητήσει βοήθεια από τους περαστικούς, μερικοί από τους οποίους έτρεχαν πανικόβλητοι.
Μέρες μετά το περιστατικό, οι αρχές στο Παντζάμπ ξεκίνησαν μια επιχείρηση καταστολής της παράνομης κατοχής άγριας ζωής. Έκτοτε, έχουν συλλάβει πέντε άτομα και έχουν ανακτήσει 13 λιοντάρια.
Τον Ιανουάριο, ένας Πακιστανός σταρ του YouTube διατάχθηκε να δημιουργήσει βίντεο για την ευημερία των ζώων ως τιμωρία για την παράνομη κατοχή ενός λιονταριού.
Ο Ρατζάμπ Μπατ, ο οποίος έχει 5,6 εκατομμύρια συνδρομητές, έλαβε το λιοντάρι ως γαμήλιο δώρο.