Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
29.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Συνάντηση Μακρόν με τους επικεφαλής της γαλλικής βιομηχανίας όπλων την Πέμπτη

Πρέπει να διαβάσετε

Με τους επικεφαλής της γαλλικής βιομηχανίας όπλων (Airbus, Dassault, Thales, Safran, MBDA, Nexter, Naval Group κ.ά.) αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη, στο πλαίσιο των τακτικών συζητήσεών του για την οικονομία πολέμου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Tribune, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Μπερζεράκ, όπου βρίσκεται η έδρα της βιομηχανίας όπλων Eurenco, θέλοντας με την επιλογή αυτή o Γάλλος πρόεδρος να βελτιώσει το κλίμα με τους Γάλλους βιομηχάνους όπλων στους οποίους είχε καταλογίσει μια «μορφή αναισθησίας» πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας επιδιώκει τη μείωση των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα