Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μία επίθεση με μαχαίρι κοντά στην κεντρική πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία της πόλης.
Η αστυνομία του Άμστερνταμ κάνει λόγο για πέντε τραυματίες από μαχαιρώματα στην ολλανδική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο δράστης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες αστυνομικοί, ασθενοφόρα και ελικόπτερο. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν ο δράστης με το μαχαίρι ήταν ένας ή περισσότεροι.
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά οι αρχές δεν έχουν δώσει καμία επίσημη ενημέρωση.
Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Φέμκε Χαλσέμα φυγαδεύτηκε από την συζήτηση στο συμβούλιο λόγω του περιστατικού, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.
BREAKING: Amsterdam stabbings: Multiple people injured after horror Dam Square attack https://t.co/2oZR6eA2Fc pic.twitter.com/eArIaadLuh
— Mirror Breaking News (@MirrorBreaking_) March 27, 2025